Güncel
Giriş Tarihi : 05-03-2015 16:17   Güncelleme : 05-03-2015 17:29

Gerze MYO Öğrencilerine Girişimcilik Semineri

Gerze Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Sinop KOSGEB Müdürlüğü tarafından Girişimcilik Destek Programının anlatıldığı bir seminer düzenlendi.

Gerze MYO Öğrencilerine Girişimcilik Semineri

Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Gerze Meslek Yüksokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut, Müdür Yardımcıları, Yar. Doç. Dr. Gökhan Ceylan, Öğretim Görevlisi Ersin Arslan'ın yanı sıra akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Seminere konuşmacı olarak katılan KOSGEB Sinop Hizmet Müdürü Gürsel Kızılaslan, KOSGEB’in kuruluşundan bu güne kadar Türkiye genelinde 200 bin kişiye ulaşıldığını ve eğitim seminerleri verildiğini belirterek, “Biz KOSGEB olarak 200 bin kişiye ulaştık. Çok sayıda girişimci KOSGEB Sayesinde kendi işini kurdu. KOSGEB olarak biz eğitim veriyoruz. İş planı hazırlayan girişimci adaylarına daha sağlıklı planlama yapması için destek ve katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.


İyi bir girişimcinin risk almayı bilmesinin gerektiğini vurgulayan Kızılaslan, “Girişimci risk alabilmeli. Yaptığı işte kararlı ve cesaretli olmalı. En önemli özelliği bir fikri olmalı ve bu fikri karşısındakine kabul ettirebilmelidir. Bir fikri olan ve karşısındakine de kabul ettirebilen girişimci iş hayatında başarılı olabilir” ifadelerini kullandı.


KOSGEB Sinop Hizmet Müdürü Gürsel Kızılaslan, sunumun ardından öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak, fikir ve önerilerini öğrencilerle paylaştı.

Konferans Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Halil Turgut'un KOSGEB Müdürü Kızılarslan'a çiçek takdim ederek teşekkür etmesiyle sona erdi.




AdminAdmin