Güncel
Giriş Tarihi : 19-10-2012 00:29   Güncelleme : 19-10-2012 00:29

Gerze'de Bir Yunanlı

Şenaslan, Kültür Elçisi Gibi Çalışıyor

Gerze'de Bir Yunanlı

Gerze İlçe Müftülüğü Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olan, aynı zaman  da sitemizin köşe yazarı da olan Celal ŞENASLAN, İlçemizden geçmekte olan  Yunan vatandaşı Vasilis KARİOFİLLİOLİS’u Gerzede misafir ederek Türk misafirperveliğini bir kez daha gösterdi


Daha önce sitemizde haberi geçen Güney Koreli bir turisti de ağırlayan Celal ŞENASLAN, Trabzon ve Giresun’da yaşayan büyük dedelerinin yaşadığı yerleri görmek ve onların mezarlarını bulmak için yola düşen Vasilis KARİOFİLLİOLİS ile beraber bir süre sohbet edip onu bir süreliğine misafir etti.


Toplamda 4500 km yol kat edecek Yunan vatandaşı Vasilis KARİOFİLLİOLİS’un Atina-Trabzon arasında ki yolu tam 24 günde tamamlayacağını ifade etti.

Yunan misafirimize Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Hasan KAYA da Meşhur Gerze simidi ve Gerze Tostu ikram etti.


ŞENASLAN “ Bisikletinin arkasında Türkiye ve Yunanistan  bayraklarını  taşıyarak yol alan misafirimizle ilgilenmek, ona örnek misafir perverlik örneği göstermek istedim. Yunanistan’a gittiğinde Müslümanlardan, Türklerden, Sinop’lulardan  güzel anılarla bahsetmesini istedim.

Güzel Gerze’mizin güzel coğrafyasından bahsetmesini istedim. Bir nevi Kültür Elçiliği yapmak istedim. Trabzon’dan Atina’ya dönüş yolunda olan misafirimiz, Trabzon’dan Gerze’ ye dört günde gelmiş. Karadeniz’de yaşayan atalarının mezarlarını bulmak ve onların yaşadığı yerleri görmek amacıyla yola çıkmış. Atina ile Trabzon arasındaki 2.200 km lik yolu 24 günde tamamlamış. Toplamda 4500 km. yapacakmış. Türkleri çok sevdiğini söyleyen misafirimiz, Türk halkı ile Yunan halkı arasında sorun yok. Politikacılar da sorunu çözerse her şey daha güzel olacak dedi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği misafirimiz, bizleri de Atina’ya davet ederek ilçemizden ayrıldı.


AdminAdmin