Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2018 14:53   Güncelleme : 29-10-2018 15:13

Gerze'de Günlerden Cumhuriyet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze’de kutlandı.

Gerze'de Günlerden Cumhuriyet

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılı dolayısıyla yapılan kutlamalar çeşitli etkinliklerle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İlçemiz Kaymakamı Murat Güven bey, Kaymakamlık makamında kutlamaları kabul ettikten sonra ilçemiz stadındaki törenlere geçti.

Güzel bir hava da ilçemiz şehir stadında gerçekleştirilen kutlama töreninde, İlçemiz Kaymakamı Murat Güven ve Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, öğrencileri ve vatandaşları selamlayarak onların bayramını kutladı.

Kaymakam Güven konuşmasında günün anlam ve önemine değinerek “ Değerli Gerzeliler gücünü özgürlük tutkunu bir milletten alan ve gazi Mustafa kemal Atatürk’ün en büyük eseri dediği bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılını büyük bir coşku ile kutlamanın haklı ve gururu ve mutluluğu içerisindeyiz Türkiye gelinen 95 yılda Türkiye evrensel değerlerle buluşmuştur derken, kutlamalar ilçemiz öğrencileri tarafından okunan çeşitli şiirlerle devam etti.

HEM ve Gerze Belediye Konservatuarı halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından okunan şiirler, töreni izlemeye gelen vatandaşların beğenisine sunulurken, Halk Eğitim Merkezi Judo kulübü tarafından özellikle Özlenen ve Orhan Akpınar çiftinin büyük emeklerle yetiştirdiği Judocular yaptıkları birbirinden güzel gösterilerle herkesin büyük beğenisini topladı.

Yapılan hareketlerin ayakta alkışlandığı judo gösterilerinden sonra, Cumhuriyetimizin Kuruluşu kapsamında düzenlenen Satranç turnuvalarında başarı elde eden öğrencilerimize ödülleri, Kaymakam Güven, Belediye Başkanı Belovacıklı tarafından sunuldu.

29 Ekim kutlamaları tören geçişinin ardından son buldu.

hakan akbaşhakan akbaş