Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2018 13:41   Güncelleme : 07-09-2018 15:19

Gerzeliler Konuştu...

Gerze’ye yapılması planlanan yeni Hükümet Konağının yıkılan eski tekel binasının yerine yapılacağıyla ilgili Gerzeliler konuştu, şimdi sıra yetkililerde

Gerzeliler Konuştu...

Yapılacak olan yeni Hükümet Konağının aynı yerine yapılması konusunda fikir beyan eden ilçemiz sakinleri eski tekel binasının olduğu alanın çok küçük olduğunu dile getirdiler.

Tarafsız gazetecilik anlayışı ile konu ile ilgili fikirlerini beyan etmek isteyen vatandaşlara kulak vererek, vatandaşların demokratik yollarla yetkili mercilere düşüncelerini aktarma konusunda basın olarak köprü görevi gördük. Farklı fikir ve düşünceleri kamu yararı yayıncılık anlayışı ile sizlere birebir aktarıyoruz

.

Eski yerine yapılmasının daha uygun olacağı konusunda fikirlerini paylaşan Muhtar, Parti ve STK Temsilcileri ile ilçemiz sakinleri, işlemlerini yapmak üzere yeni yapılacak olan Hükümet Konağına giden vatandaşların cadde üzerinde yoğunluk oluşturacağını, yaz aylarında nüfusunu 3’e katlayan Gerze’nin normal durumda bile otopark sorunu yaşadığını ifade ettiler.

Yapılacak olan yeni Hükümet Binası ile Atatürk Caddesi üzerinde içinden çıkılamaz bir trafik sorununun oluşacağına dikkat çeken birçok vatandaş eski binanın önünde en azından yeşil alan olduğunu işlem sırası bekleyen vatandaşların bu alanda rahatlıkla bekleyebildiklerini söylediler.

Resmi Bayramlar ve belirli günlerde gerçekleştirilen tören ve karşılamaların bu alanda yapıldığına dikkati çeken Gerzeliler, eski tekel binasının olduğu alanın buna müsait olmadığını belirttiler. Ayrıca yeni yapılması düşünülen Hükümet Binasının önünde yer olmadığından Atatürk Büstünün nereye yapılacağı konusunda da tereddütlü olduklarını söylediler.

Günden güne geri göç alan ve nüfusu artan Gerze’nin sosyal ve yeşil alanı daha büyük bir hükümet binasına ihtiyacı olduğunu söyleyen ilçemiz sakinleri, eski binanın yıkılarak yerine yeni hükümet binasının yapılmasının daha kabul görür olduğunu aktardılar.

Fikirleri doğrultusunda yetkililer ile ortaklaşa istişare ederek, Gerze için en iyisinin yapılması konusunda ellerini taşın altına koyacaklarının da altını çizdiler.

Seda ŞengülSeda Şengül