Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2016 18:44   Güncelleme : 15-01-2016 18:33

Hac Kayıtları Başlıyor

2016 Yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt yenileme işlemleri; 18 - 27 Ocak tarihleri arasında yapılacak

Hac Kayıtları Başlıyor
 İlçemiz Müftülüğü Hac ve Umre Bürosu Sorumlusu Celal Şenaslan Hac müracaatlarıyla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirdi.


Şenaslan'ın verdiği bilgilere göre; 2016 yılında Hacca gitmek üzere ''İlk Defa Kayıt'' yaptırmak isteyenler Halk Bankası veya Ziraat Bankası'na 20 TL önkayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Diyanet İşleri Başkanlığının internet adresinden  www2.diyanet.gov.tr/hacveumregenelmudurlugu/Sayfalar/Anasayfa.aspx elektronik ortamda veya müftülükten temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüğümüze yapabileceklerdir.

Müftülüğe doğrudan form dilekçe ile müracaat edecekler nüfus cüzdanı fotokopisi ve banka dekontunu dilekçeye eklemeleri gerekmektedir. 2 Mart  2016 Çarşamba günü yapılacak olan kura çekilişinin ardından kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlar 7 - 18 Mart 2016 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve önkayıt ücreti de iade edilmeyecektir.

Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini www2.diyanet.gov.tr/hacveumregenelmudurlugu/Sayfalar/Anasayfa.aspx internet adresinden kontrol edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa müftülükten bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir.

Kayıtlar esnasında seçilecek olan Hac Konaklama Türleri bağlayıcı olacağından ve daha sonra tür değişikliğine imkan tanınmayacağından Hacı adayları; müracaat form dilekçesinde yer alan hac konaklama türlerinden durumuna uygun olanını, verilen fiyat aralığı ve süreyi de dikkate alarak işaretlemeleri gerekmektedir. Normal, Müstakil ve Otel Konaklama olmak üzere üç çeşit konaklama türü vardır. Detaylı bilgilere Müftülük Hac Bürosundan ulaşılabilir.

Seda ŞengülSeda Şengül