Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2017 17:07   Güncelleme : 19-09-2017 17:44

Hakim karı-kocanın yargılanmasına başlandı

Gerze'de hakim olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen hakim M.U.Y. ile tutuksuz olan hakim eşi R.Ö.'nün Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlandı

Hakim karı-kocanın yargılanmasına başlandı
 Gerze'de hakim olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen hakim M.U.Y. ile tutuksuz olan hakim eşi R.Ö.'nün Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalarına başlandı.

İlçemizde Hakim olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilerek 14 ay önce tutuklanan hakim M.U.Y. ile tutuksuz olan hakim eşi R.Ö.'nün yargılanmalarına başlandı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 19 Eylül Salı günü (bugün) görülen davanın ilk duruşmasına M.U.Y. tutuklu bulunduğu Sinop Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS ile görüntülü olarak katılırken eşi R.Ö. mahkeme salonunda hazır bulundu.

Telefonunda ByLock programı olduğu belirlenen M.U.Y, suçlamaları kabul etmeyerek telefonuna ByLock indirmediğini ve kullanmadığını belirtti. FETÖ'nün toplatıları ve sohbetlerine katılmadığını söyleyen M.U.Y., ''Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. 14 aydır tutukluyum. Tutuksuz yargılanmak üzere tahliyemi istiyorum" dedi.

R.Ö. ise, "Bank Asya'da hesabım yoktur. Telefonuma ByLock yüklemedim. FETÖ/PDY ile irtibatım olmadı. Sadece isminin geçtiği bir referans mektubundan dolayı hakkımda dava açıldı ve meslekten ihraç oldum, suçsuzum" diye konuştu.  M.U.Y.'nin avukatı da müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, gerek ifadeler, gerek ise tanık beyanları ile ByLock kullandığı tespit edilmesi üzerine M.U.Y.'nin tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, M.U.Y.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 1 Kasım'a erteledi. 
Kaynak İHA

Seda ŞengülSeda Şengül