Güncel
Giriş Tarihi : 27-07-2016 12:39   Güncelleme : 27-07-2016 13:34

Hayır Çarşısı Kapılarını Açtı

Gerze Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği tarafından düzenlenen kermes Yakub Ağa Konağında ziyaretçilere kapısını açtı.

Hayır Çarşısı Kapılarını Açtı
 Kermese; Kaymakam Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müd.V Aslıhan Özcan, Ak Parti İl Genel Meclis Başkan V. Ahmet Burma, Gerze Devlet Hastanesi Baş Hekimi Dr. Şevket Terkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, Gerze Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Keskin, Sinop Özel Öğrenci Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat, Muhtarlar, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kermes açılışında ilk olarak Özel Öğrenci Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat bir konuşma yaparak ''Gençlerimizi temelden bayrağına, vatanına ve milletine saygılı ve sahip çıkacak nitelikte ve vasıfta yetiştirmek üzere kurulan bu müesseseler, dernekler bugüne kadar yüzlerce binlerce öğrenciye bakmış, sahip çıkmış ve ev sahipliği yapmış bugün birçok yerlerde gerek özel gerek kamu kurumlarında çalışan bu arkadaşlarımızın vatanına, bayrağına ve milletine saygılı olduğu aşikardır'' diyerek kermese katsı olan dernek üyelerine, el işi ve yemeklerle katkı sağlayan ev hanımlarına özellikle teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Daha Sonra Kaymakam Bayraktar bir konuşma gerçekleştirdi. Bayraktar konuşmasında ''Gerze Muhtaç Talebeleri Koruma Derneği bugüne kadar olumsuz işlere adı karışmamış bir derneğimiz. Onların Hulusi Kalbinden endişemiz yok. İnşallah bundan sonra da hayırlı işlere vesile olacaklarını düşünüyorum'' diyerek kermesin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Son Olarak Belediye Başkanı Osman Belovacıklı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Belovacıklı konuşmasında ''Yardıma muhtaç çocuklarımızın yetiştirilmesi, bakımı, barındırılması aslında devletimizin yapması gereken işler fakat devletimizin yetişemediği yerlerde böyle vakıflarımız ve hayırsever derneklerimiz yardıma muhtaç öğrencilerimizi, çocuklarımızı yetiştiriyor ve toplumumuza kazandırıyor. Çocuklarımızın Cumhuriyet sevgisi vatan, millet sevgisi doğrultusunda yetiştirilmesi gerektiği düşüncesindeyim'' diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından hep birlikte açılış kurdelası kesilerek hazırlanan el emeği ürünlerin bulunduğu standlar gezildi. Ardından gelen ziyaretçilere ikramda bulunuldu.

27 Temmuz Çarşamba günü (bugün) açılışı yapılan kermes 10 gün boyunca sabah 09:00'dan akşam 22:00'ye kadar açık kalacak ve elde edilecek gelirle ihtiyacı olan, yardıma muhtaç öğrencilerin giderleri karşılanacak.

Eğitim çağındaki ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına Tarihi Yakup Ağa Konağında bu sene beşincisi düzenlenen kermeste kebaptan dönere, tatlı çeşitlerinden her türlü gıda ve giyim ürünlerine ve çeyizlik el işi ürünlere birçok çeşit ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Dernek yetkilileri yaptıkları açıklamada buradaki öncelikli amacın dernek bünyesindeki yurtlarda barınan talebelerin ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade ettiler.

Seda ŞengülSeda Şengül