Güncel
Giriş Tarihi : 24-07-2020 10:53   Güncelleme : 24-07-2020 11:06

İl Müftüsü Çelik Kurban Bağışında Bulundu

İl Müftüsü Çelik Sinop’ta Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında organize ettiği vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonunun standını ziyaret ederek kurban bağışında bulundu

İl Müftüsü Çelik Kurban Bağışında Bulundu

17 Temmuz 2020 tarihinde Valilik karşısında bulunan Fetih Baba Mescidi önünde kurulan Kurban Bağışı standını ziyaret ederek kurban bağışı çalışmaları hakkında TDV Sinop Şube Müdürü Fatih Gürkan’dan bilgi aldı.

Ziyarette kurban bağışı hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Çelik şunları belitti. “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlattığı vekâlet yoluyla kurban organizasyonunun 17 Temmuz Cuma günü açıldı. Kurban bağışı kampanyası bankalardan yapacak vatandaşlarımız için 30 Temmuz 2020 tarihi,il ve ilçe müftülüklerinden bağış yapacaklar için 31 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Buradaki amacımız Sadece fakirlere et ulaştırmak değil görevimiz; kapalı kapıları açmak, kilitli kalpleri fethetmek, yaraları sarmak ve İslam'ın kardeşliğini yüreklere taşımaktır görevimiz. O yüzden bizler gönülleri fethedebilmek, yaralı kalplere bir nebze de olsun merhem olabilmek ve İslam kardeşliğini pekiştirmek için var gücümüzle gayret etmemiz gerekmektedir. Bu sebeple imkânı olanların kurban bağışlarını almaktır.

Dileyen vatandaşlarımızın kendi kurbanlarını kestikleri gibi ikinci kurbanlarını vekâlet yoluyla Türkiye Diyanet Vakfına verdiğinde, yurt içindeki ihtiyaç sahibi aileler, yurt dışında da yine ihtiyaç sahibi insanlar bu bağışlardan istifade edeceklerdir.

Geçtiğimiz yıl halkımızın büyük teveccühü ile gerçekten güzel bir rakamla vekâlet aldık ve emanetlerini yerine getirdik. Pandemi sebebiyle bu yıl da dünyanın 75 ülkesi 125 bölgesinde kesilmek ve dağıtılmak üzere vatandaşlarımızın teveccühleri ile vekâlet yoluyla kurbanlarını bekliyoruz. İnşallah emin ellerle emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların yurt içinde 975 TL yurt dışında ise 825 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı veya banka şubelerine yatırmak suretiyle veya Türkiye Diyanet Vakfı resmi internet sitesi üzerinden kampanyaya katılabilecekler” dedi.

İl Müftüsü Çelik vekâleten kurban bağışı standını ziyaretinde kurban bağışında bulundu. TDV Sinop Şube Müdürü Fatih Gürkan’da İl Müftüsü Çelik’e Bağış Kabul Sertifikasını takdim etti.

AdminAdmin