Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2017 15:17   Güncelleme : 25-10-2017 15:34

İtfaiye Aracı Kıl Payı Geçti

Atatürk Caddesi üzerinde seyir eden itfaiye aracı yol kenarına park etmiş olan araçlara kıl payıyla geçti

İtfaiye Aracı Kıl Payı Geçti

Atatürk Caddesi üzerinde seyir eden itfaiye aracı yol kenarına park etmiş olan araçlara kıl payıyla geçti

Atatürk Caddesi üzerinde park eden araçlar nedeniyle geçmekte zorlanan itfaiye aracı akıllara yangına müdahaleye gitme ihtimalini getirdi.

Uğur Mumcu Meydanı'ndan Hükümet Konağı istikametine doğru ilerlerken objektifimize takılan itfaiye aracı, yaklaşık 50 metrelik kısa mesafedeki yolu 10 dakikalık zaman diliminde ancak geçebildi. Bu durum yangına müdahaleye gittiğini düşündüğümüzde önemli bir zaman kaybı. İtfaiye araçlarının büyük geniş araçlar olması sebebiyle hareket alanının geniş olması gerekiyor. Cadde üzerine park eden araçlar bu alanı kapattığı için itfaiye aracı deyim yerindeyse araçların yanından kıl payıyla geçti.

Acil durumlarda, hızlı bir müdahale gerektiği zaman olay yerine gitmekte zorlanacak olan görevliler bu durumun zamanla yarışılan süreçte insan hayatı kurtarmaya gittiğimizi düşünürsek 10 dakikanın önemli bir zaman kaybı olduğunu ifade ettiler. Hızlı müdahalelerde zamanla yarıştıklarını belirten görevliler araç sahiplerinin duyarlı olmasını ve hatalı park yapmamalarını belirterek ''Hepimizin başına olumsuz olaylar gelebilir. Acil müdahaleye ihtiyaç duyduğumuzda ulaşım yollarının açık olması gerekiyor'' ifadelerinde bulundular.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül