Güncel
Giriş Tarihi : 14-05-2018 17:25   Güncelleme : 15-05-2018 09:59

Karlı Köyünde Çöp Sorunu

Karlı Köyü'nde yaşanan çöp sorunu çözüm bekliyor

Karlı Köyünde Çöp Sorunu

Karlı Köyü'nde biriken çöpler çay kenarına döküldü, muhtar köyün çöplerinin toplanmadığını ileri sürerek, biz kendi çöplerimizi kendi imkanlarımızla temizlemeye çalışıyoruz dedi.

Muhtar Korkmaz, çöp sorunuyla ilgili olarak yetkili kurumlara gerek yazılı, gerekse de sözlü olarak mağduruyetin dile getirildiğini ama şuana kadar herhangi bir sonuç alınamadığının altını çizdi.

İlçemize bağlı Karlı Köyü'nde çöp kamyonun köye uğramadığını söyleyen Köy Muhtarı Celal Korkmaz, vatandaşların da çare olarak biriken çöplerini imkanlar doğrultusunda çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle bir eğitim kurumunun (Karlı TOBB İlköğretim Okulu) yanında ki çaya dökülen çöpler parmak ısırtacak cinstendi. Klozetten tabak çanağa, evsel atıktan poşetlere, okul sütü kutularına  kadar her şey çaya dökülmüş durumda.

Okula 50-100 adım mesafede bulunan ve sağlık açısından tehdit oluşturan bu manzara, çevreye de oldukça zarar veriyor.

Yaklaşan yaz ayları nedeniyle ağaçlık alanda yangın çıkma olasılığını da beraberinde getiren bu çöplerin gün geçtikçe arttığını söyleyen köy sakinleri "Çöp kamyonu gelmediği sürece vatandaşlar çöplerini bir yerlere dökmeye devam edecekler. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için yetkili mercilerden bu konuya bir çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül