Güncel
Giriş Tarihi : 03-08-2018 12:55

Kışlık Yiyecek Hazırlıkları Başladı

Evlerde kış için hazırlıklar başladı. Konserve, turşu ve birçok kışlık yiyecek hazırlamak isteyenler sebze ve meyve pazarının yolunu tutuyor

Kışlık Yiyecek Hazırlıkları Başladı

Yaz ayında olmamıza rağmen vatandaşları kışlık yiyecek hazırlama telaşı sardı. Yaz aylarında yedikleri meyve ve sebzelerin tadını kışında alabilmek için konserve, turşu, tarhana hazırlama işi ev hanımlarına düşüyor.

İlçemiz cuma pazarında da kışlık yiyecek hareketliliği başladı. İlçemizin yerli halkı ile tatilciler kışlıklarını hazırlamak için uygun fiyata istedikleri sebze ve meyveleri almaya çalışıyor.

Sofraların vazgeçilmezi olan turşular, kompostolar, soğuk kış günlerinde içleri ısıtan tarhana çorbası...

Kış aylarında bu tatlardan mahrum olmamak için şimdiden hazırlık yapılıyor. İlçemiz cuma pazarına bu durumun nasıl yansıdığını sizler için derledik.

Pazarın en çok el yakan sebzesi 10 TL ile mantar oluyor. Mantar oldukça sevilen bir yiyecek olmakla birlikte turşusu da birçok kişinin vazgeçilmezi.

Yaz aylarında sofralarda en fazla bulunan yiyecek olan fasulyenin turşuluğu ise 5 TL olarak tezgâhlarda yerini almış. Konserve olarak fasulye almak isterseniz fiyat 10 TL'ye kadar yükseliyor.

Özellikle çorbaların yanında oldukça sık kullanılan yeşil biber turşusu için biber fiyatı 2.50 TL.

Fasulyeyi 5 TL ile bamya ve barbunya takip ediyor. Domates 3 TL ile kışa domates saklamak isteyenlerin yüzünü güldürüyor.

İlçemizde oldukça yaygın olan kızılcık da tezgâhlardaki yerini almış durumda. Şerbeti, reçeli ve turşusu yapılan kızılcığın fiyatı 4 TL.

Ev hanımlarının genellikle evlerinde yaptıkları tarhananın ana malzemesi olan kırmızı biber 3 TL. Yapım aşamasında içerisine katılacak olan baharatların tanesi 2.50 TL.

Oldukça faydalı olan komposto yapmak isteyenler için ise erik pazarda  5 TL'ye bulunabiliyor.

Seda ŞengülSeda Şengül