Güncel
Giriş Tarihi : 03-01-2019 10:46   Güncelleme : 03-01-2019 11:01

Motosiklette de ÖTV sıfırlandı

Motosikletten alınan yüzde 8 ÖTV oranı 31 Mart yerel seçimlerine kadar sıfırlandı

Motosiklette de ÖTV sıfırlandı

31 Aralık tarihinde sona ereceği duyurulan beyaz eşya ve konutta KDV oranlarının düşük tutulması Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklama sonrası 3 ay daha uzatılarak Mart ayının sonuna kadar devam edeceği belirtilmişti.

Hükümetin yerel seçimler öncesi ekonomiyi canlandırmak için attığı adımlarda bu kez de motosikletin ÖTV'sinde 31 Mart'a kadar indirim yapıldı. 250 cc'nin altındaki motorların ÖTV'si yüzde 0'a çekildi. Motosikletlerde ÖTV oranı yüzde 8 olarak uygulanıyordu.

İndirimin Arkasından Kenan Sofuoğlu Çıktı

Motosikletlere yapılan geçici ÖTV indirimin arkasından ise milli motoksiletçi AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu çıktı.

Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun internet sitesinde yaptığı açıklamasında, "Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yapılan ÖTV açıklaması motosikletçilerin yüzünü güldürdü. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde Bakanımız Berat Albayrak bizi ilgiyle karşıladı. Kendilerine ve Bakan yardımcımız Dr.Nureddin Nebati beye tüm motosiklet camiası adına teşekkür ederim" dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül