Güncel
Giriş Tarihi : 26-11-2020 17:05   Güncelleme : 26-11-2020 17:36

Nihayet Başladı

Sıcak Asfalt Çalışmalarına Başlandı

Nihayet Başladı

Finişerle ilki Karlı Köyünde dökülen sıcak asfalt çalışmaları ilçemiz Zincirlikuyu Caddesinde devam ediyor

Sıcak asfalt döşeneceği gerekçesiyle İl Özel İdaresi tarafından 29 Eylül 2020 tarihinde ölçümleri yapılan; 17 Ekim 2020 tarihinde Gerze Belediyesi araçlarıyla, sıcak asfalt kapsamında kazı çalışmaları başlanan ve yol tabanı düzlenen Zincirlikuyu Caddesinde bugün 16:00 itibariyle finişer makinesi çalışmaya başladı.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Ak Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun’un büyük destekleri kapsamında Gerze’ye verilen sıcak asfaltın altyapısını Gerze Belediyesinin ekiplerinin yapacağı ve bu kapsamda Gerze Belediyesi ile Sinop İl Özel İdaresinin asfalt konusunda protokol yaptığı ifade edildi.

Zincirlikuyu Caddesinin ardından Okullar Caddesi ve Bayraktar Caddesiyle devam edecek çalışmalar neticesinde 3 caddede toplam 2500 metre uzunluğunda ortalama 12-15 metre genişliğinde sıcak asfalt çalışması tamamlanmış olacak.

İl Özel İdaresi yetkilisi günde ortalama 600 metre asfalt yapabileceklerini, yapılması düşünülen alanda ki asfaltın her şey yolunda giderse 9-10 günde tamamlanabileceğini söyledi.

17 Ekim günü (yaklaşık bir buçuk ay önce) sıcak asfalt döküleceği gerekçesiyle kazı çalışmaları yapılan, doğalgaz çalışması ve bunun gibi bazı çalışmalar sonucunda kaldırımların tahrip edildiği Zincirlikuyu Caddesinde ikamet eden vatandaşlar ve esnaf, “Neredeyse 1 buçuk ay önce sıcak asfalt dökülecek denilerek ondan önce de doğalgaz çalışması nedeniyle bu yolları kazdılar. Rüzgâr oldu toz kalktı, yağmur yağdı çamur oldu bu yol uzunca bir süre böyle toz, toprak içinde kaldı. Kazı çalışmalarından bugüne uzunca bir zaman geçti; asfaltı dökmeden önce tahrip olan bu kaldırımlar neden yapılmadı da böylece bırakıldı. Önümüz kış iki gün sonra yağmurlar başlayacak ve bu sular asfaltın altına işleyecekdiyerek serzenişte bulundular.

Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri Asfaltlama Çalışması Yapacak Personele Kolaylıklar Diledi

Vatandaşlar Çalışmaları İlgiyle İzledi.

hakan akbaşhakan akbaş