Güncel
Giriş Tarihi : 04-04-2018 17:13   Güncelleme : 05-04-2018 12:28

Nisan ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi

Gerze Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında encümen ve komisyon üyeleri seçildi. Denetim komisyonu raporu kamuoyuyla paylaşıldı

Nisan ayı belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi

Bir önceki meclis karar özetinin tasdikinin ardından 2017 yılı idare faaliyet raporunun görüşülmesiyle başlayan meclis toplantısı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın 2017 yılında yapılan çalışmaları değerlendirmesiyle devam etti.

En önemli adımın Cittaslow birliğine üye olmakla atıldığını söyleyen Belovacıklı, gelişen ve değişen Gerze'nin "Sakin Şehir" unvanını almasıyla doğal dokusunu korumaya devam edeceğini, ziyarete gelenlerin bir daha geri dönmek istemeyecekleri bir yerleşim yeri olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Belovacıklı'nın faaliyet raporuyla alakalı açıklamasının ardından meclis gündemi encümen üyeliği seçimiyle devam etti.

2018 yılı Encümen Üyeleri Belli Oldu
Ak Parti grubu encümen üyeliğine aday çıkarmazken CHP grubundan Arif Recep Gürses ve Hasan Yücel Yuvacı aday gösterildi. Kapalı zarf usulü yapılan oylamada kullanılan toplam 11 oyun 10'unu alan Gürses ve Yuvacı 2018 yılı encümen üyesi seçildi. Kullanılan oylardan bir tanesi ise boş çıktı.

İmar Bayındırlık Komisyonu Üye Seçimi Yapıldı
Encümen seçimi ardından İmar Bayındırlık Komisyonu üyeliğine seçim yapıldı. Komisyon üyeliğine Ak Parti grubundan Ramazan Demircan ile Mustafa Doruk seçilirken CHP'den İrfan Sağır, Arif Recep Gürses ve Gülnur Özden seçildi. Plan Bütçe Komisyonu Üyeliğine ise CHP Grubundan Hayri Ergün ile Semra Demir, Ak Parti grubundan Mustafa Çelik seçildi.

Meclis gündeminin sonraki maddesinde ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşüldü. Hamidiye Mahallesi 10 pafta, 128 ada, 24 parseldeki plan değişikliği talebi kabul edilmedi.

Gündemin beşinci maddesinde ise Şehit Aslan Eren'in isminin ilçemizdeki cadde, park veya bir sokağa verilmesi konusunda ki talep 2007 yılında Atatürk Mahallesinde bir sokağa verilmiş olması gerekçesiyle kabul edilmedi.

Diğer bir madde de ise Belediyeye sözleşmeli personel kadrosunda Mimar alınması kararı doğrultusunda Mimar Buğlem Bayrakçı'nın alınması oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının devamında 3 adet plan değişikliği talebiyle ilgili ayrıntılı jeolojik etütlerin (AJE) ret edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Adalet Hizmet Binasıyla ilgili itiraz dilekçesi
İlçemize yapılacak olan Adalet Hizmet Binasıyla ilgili bakanlıktan gelen itiraz dilekçesi görüşüldü. Projenin belirlenen alana sığmamasıyla ilgili 2 metrelik bir alanda çekme yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Dokuzuncu maddede ise Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün offroad yarışlarının yapıldığı Cumhuriyet Mahallesi, 101 ada, 1  parsel nolu alana yapılacak yeni müdürlük binasıyla ilgili imara açılması talebi kabul edildi.

Gerze Belediyesi 20 Milyon TL Tahsilat Gerçekleştirdi
Meclis Toplantısının sonunda Denetim Komisyonu raporu okundu. Komisyon adına raporu okuyan Arif Recep Gürses, belediyenin 22 Milyon 26 Bin 391 TL tahakkuk gerçekleştirdiğini bunun 20 Milyon 225 Bin 413 TL'sinin tahsilat edildiğini belirterek geri kalan alacaklarla ilgili yasal takip ve işlemlerin yapılması gerektiğini belediyenin sadece kira alacağının 500 Bin TL olduğunu ifade ederek yaklaşık 2 Milyon TL alacak toplamı olduğunu aktardı.

"Ekonomik nedenlerden dolayı aile düzeni bozulan vatandaşlarımızın sayısı arttı"
Konuyla alakalı açıklama yapan Başkan Belovacıklı, bölgemizde 15-20 bin nüfuslu belediyeler arasında %92 oranda tahsilat yapabilen sayılı belediyeler arasında olduklarını belirterek, "10 Bin TL su faturası borcu olan vatandaşlar var. Son 3-4 aydır katıldığım fon toplantılarında ekonomik nedenlerden dolayı ailevi sıkıntı içinde olan, alım gücü düşen, su faturasını ödeyemez hale gelen vatandaşlarımız mevcut. Ekonomik durumu gerçekten iyi olmayan vatandaşlarımızla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğiz ancak belediye alacaklarımızın tahsilatı için gerekli çalışmalara başladık" dedi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül