Güncel
Giriş Tarihi : 22-04-2019 16:15   Güncelleme : 22-04-2019 16:28

“Protesto Değil, Organize Bir Eylem”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı hakkında öğle saatlerinde Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi

“Protesto Değil, Organize Bir Eylem”

Geçtiğimiz gün başkent Ankara’da şehit Yener Kırıkçı için düzenlenen cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ na yapılan saldırı hakkında öğle saatlerinde Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda CHP Sinop İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.

CHP Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel konuşmasında; “Dün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

“Protesto Değil, Organize Bir Eylem”

Açıklamasının devamında yapılan saldırının cenazeye katılmasına karşı protesto değil bir eylem olduğunu öne süren Yüksel; “Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır” dedi.

“Saldırının Azmettiricileri Bellidir”

Yüksel’in konuşmasının devamı şu şekilde; “Bu saldırının azmettiricileri bellidir: Adına gazete denen bir takım paçavralarda kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in " İki büyük eserinden biri" dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.

“Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmeli”

Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir.

Milli Savunma Bakanının bahsettiği “mesaj” nedir? Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, "O evi yakın" diye bağıran hainlere dönüp de "Mesajlarınızı verdiniz" demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir?

Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler.

Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuva-yi Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Teşekkür ediyorum.”

Kaynak Haber57.com

Seda ŞengülSeda Şengül