Güncel
Giriş Tarihi : 02-05-2018 10:16   Güncelleme : 02-05-2018 10:44

Seçmen listeleri askıya çıktı

24 Haziran'da gerçekleşecek erken seçimler için seçmen listeleri bugün askıya çıktı

Seçmen listeleri askıya çıktı

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri 2 Mayıs Çarşamba günü (bugün) askıya çıktı ve 12 Mayıs Cumartesi günü akşam saat 17:00'ye kadar askıda kalacak.

Yurt Dışı Seçmen Kütüğünün ise 2 Mayıs Çarşamba günü (bugün) Türkiye saati ile 08.00’de www.ysk.gov.tr adresinden ilana açıldığı, 12 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 17.00’de de ilanın sona erdirileceği belirtildi.

Seçmen listesinde ismi yazılı olmayanlar dikkat!
İsmi listede yazılı olmayan ilçemiz vatandaşları, seçmen listelerinin indirileceği son tarihe kadar kendi adlarına kayıtlı elektrik, su faturaları veya kendi üzerlerine yapılmış olan kontrat ile Gerze İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurup yedek listelerde adlarının çıkmasını sağlayabilecekler. Ana listede ve yedek listelerde adları geçmeyen vatandaşlar ise 24 Haziran seçimlerinde oy kullanamayacaklar.

İnternetten de sorgulanabilecek
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun sitesinden (https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp) veya e-Devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr/yuksek-secim-kurulu-yurt-ici-secmen-kaydi-sorgulama) üzerinden seçmen kaydını sorgulayabilecek.

SORGULAMA İÇİN TIKLA

Seda ŞengülSeda Şengül