Güncel
Giriş Tarihi : 05-07-2012 11:31   Güncelleme : 05-07-2012 11:31

Sel, Yenikent Beldesini'de Vurdu

Sel Yenikent Beldesi, Hacıselli Köyü ve Dikmen İlçesi Makas Mevkiinde Maddi Hasarlı Zarara Sebebiyet Verdi

Sel, Yenikent Beldesini'de Vurdu

Birkaç günden bu yana bölgemizde etkisini sürdüren yağışlar Yenikent Beldesi, Hacıselli Köyü, Dikmen İlçesi ve Güzelceçay Mevkiinde toprak kaymaları ve su basmalarına sebebiyet verdi.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay sabah erken saatlerde Yenikent, Hacıselli ve Dikmen Makas’a giderek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Kubilay’a Sinop İl Afet Acil Durum Müdürü, Yenikent Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Bölük Komutan V. Emniyet Müdürü, Grup Sağlık Başkanı , İlçe Milli Eğitim, Yazı işleri Müdürü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Müdürü, Özel İdare Müdürü eşlik etti.

Yenikent Belediye Başkanı Mevlüt Aydın sabaha karşı başlayan sağanak yağmurun Yenikent Beldesine bağlı birkaç mahalle yolunu kapattığını, iki ev ve üç ağırın sel sularından zarar gördüğünü buralarda can kaybı olmaz iken maddi hasarın meydana geldiğini belirtti.

Başkan, yollarda ki asfaltın büyük oranda zarar gördüğünü, beldenin şebeke suyu ve kanalizasyon hattında patlamalar olduğunu ve bu sorunların kısmen giderildiğini belirtti.

Sabahın erken saatlerinde Özel İdareye Bağlı Greyder, Gerze Belediyesine ve Yenikent Beldesine ait iş makineleri ile yollar açıldı.

Ayrıca edinilen bilgiye göre Dikmen İlçesinde ve Güzelceçay mevkiinde evleri zarar gören kişilerin Dikmen Cumhuriye Yibo ve Baysun Yibo’da misafir edileceği ifade ediliyor.

AdminAdmin