Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2017 11:45   Güncelleme : 18-05-2017 12:17

Son Tarih 31 Mayıs!

Gerze Malmüdürü Mehmet Yaşar Boydak; ''31 Mayıs tarihine kadar taksitlerini ödemeyen vatandaşlar yapılandırma hakkını kaybedecekler'' dedi

Son Tarih 31 Mayıs!
 Gerze Malmüdürü Mehmet Yaşar Boydak, yapılandırma uygulamasında ikinci taksit ödeme süresinin 31 Mayıs'ta sona erdiğini hatırlatarak borcu olan vatandaşlara son şansı kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Gazetemizi ziyaret ederek bilgilendirmede bulunan Boydak, ''Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor. Bu borçlardan biri için yapılandırma yapanların ilk iki taksiti ödemesi gerekiyor. 31 Mayıs ödemeler için son tarih olarak belirlendi vatandaşların elini çabuk tutması ve son güne bırakmamaları gerekiyor'' dedi.

Ocak ayında yapılacak olan ödemelerin Mayıs ayına ertelendiğini hatırlatan Boydak, ''tekrar bir erteleme durumu olmayacak. Yapılandırma yapan ancak taksitlerini ödemeyen vatandaşlar için 31 Mayıs tarihi son gün. Yapılandırma sürecinde taksitler iki ayda bir yapılıyor. İlk iki taksiti ödemeyenler yapılandırma hakkını kaybedecek. Mevcut yapılandırmaya başvurmuş olanlar, TBMM' de görüşülen yeni yapılandırmadan faydalanamayacaklar'' dedi.

Son gün yoğunluğunun fazla olacağını da hatırlatan Boydak, mükelleflerin mağdur olmamaları için ödemelerini son güne bırakmamaları gerektiğini tekrar hatırlattı.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

 

Seda ŞengülSeda Şengül