Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2016 13:41   Güncelleme : 03-05-2016 13:49

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Yoğun İlgi

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde 30 Kişilik kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

 Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine Yoğun İlgi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan protokol çerçevesinde vatandaşların iş kurmaları konusunda bilgilendirmek, eğitmek, cesaretlendirmek ve desteklemek için KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri vermeye devam ediyor.

KOSGEB, bu eğitimi almış ve "İş Planını" hazırlayarak işletmesini yeni kurmuş girişimciye, (iş planını onaylaması halinde) "Girişimcilik Desteği" veriyor. İŞKUR ve KOSGEB arasındaki protokol gereği, kursiyerler belirli gün ve satlerde eğitim görerek, girişimcilik konusunda bilgilendiriliyor.

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde açılan kur ve verilen eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Trabzon, Samsun, İzmir ve Sinop'tan katılan 30 kursiyere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

Gerze Belediyesi Konservatuar toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimi Proje Uzmanı ve Eğitmen Ebru Uysal verdi. Eğitim kapsamında kursiyerler,  Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında uzman eğitmence bilgi sahibi oldular.


Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Nedir?

KOSGEB yeni iş fikirleri bulunanlara, iş geliştirmek isteyenlere, kendi işini kurmak isteyenlere “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” veriyor. Konusunda uzman eğitimciler tarafından verilen kurslar, girişimcilere yön vermek açısından yararlı oluyor. KOSGEB’in yeni iş kuracaklara, işini büyüteceklere veya yeni iş fikirleri geliştirmek isteyenlere yönelik kurslarını başarılı şekilde tamamlayanlara özel destekleri oluyor. Bugüne dek özellikle kadınlar başta olmak üzere parlak fikirleri olan birçok girişimcinin katıldığı bu kurslar, Türkiye’nin birçok ilinde, ilçesinde ilgi görüyor. Eğer KOSGEB desteklerinden faydalanmak istiyorsanız öncelikle bu kurslara katılarak eğitim almak gerekiyor.

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı

KOSGEB, girişimciliği özendirmek ve girişimcilere iş planı yapmayı öğreterek başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” veriyor. Ücretsiz olarak verilen bu eğitimlere isteyen herkes katılabiliyor. Eğitimi tamamlayan girişimciler, kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayacak bilgi ve deneyim kazanmış olurlar.

Girişimcilik kurslarına katılmak ve başarılı olmak “Yeni Girişimci Desteği” alınabilmesi için ön koşuldur. Uygulama Girişimcilik Eğitim Başvuruları “İş Birliği Yapılacak Kurum/Kuruluş” bölümünde belirtilen kurumlara yapılmaktadır.

 

AdminAdmin