Güncel
Giriş Tarihi : 05-01-2018 14:09   Güncelleme : 05-01-2018 14:23

''Yerli otomobil için neden listede Sinop yok''

Yerli otomobil üretimi için çalışmalar başladı. Yapılan çalışmalar kapsamında otomobil fabrikası kurulması talep edilen iller arasında neden Sinop yok diyen ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş, '' fabrikanın kurulumu ile alakalı yer tespiti çalışmaları başlamış görünüyor. Şu ana kadar ortaya çıkan taleplerde fabrikanın kurulum yeri olarak Sinop'un ismi geçmemekte'' dedi.

''Yerli otomobil için neden listede Sinop yok''

Uzun zamandan beri gündemden düşmeyen yerli otomobil projesi hız kazandı. Milli ve yerli otomobil için 'Babayiğit'ler ve aday olacak şehirler listede yer almaya başladı. Fakat güzel şehrimiz Sinop bu listede yer almıyor. ÖNSİAD Genel Başkanı Rasim Erdoğmuş konuyla ilgili tüm Sinoplular'a çağrıda bulundu.

Kıymetli SİNOPLU hemşerilerim...

Hepimizin bildiği gibi milli ve yerli otomobil üretiminin ilk adımı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde atıldı. Şu anda fabrikanın kurulumu ile alakalı yer tespiti çalışmaları başlamış görünüyor. Sinoplular olarak, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın hemşerileri olarak, Türkiye'nin sanayileşmesine büyük önem veren, büyük devlet adamının doğum yeri olan Sinop'a bu fabrikanın kurulması noktasında yoğun bir talepte bulunmak sivil toplum kuruluşlarımızı, yerel yöneticilerimizi, milletvekillerimizin ve tüm hemşerilerimizi bu anlamda duyarlı hale getirmek zorundayız.

Şu ana kadar ortaya çıkan taleplerde fabrikanın kurulum yeri olarak Sinop'un ismi geçmemekte. Bu Sinop açısından bence bir kayıptır. süratle ve hızla tüm sivil toplum kuruluşlarımızın federasyon başta olmak üzere işadamları derneklerimizin, işadamlarımızın siyasetçilerimizin, yerel yöneticilerimizin bu meseleyi dert edinmesi, bu anlamda milli ruh ve birlik şuuru içinde bu fabrikanın Sinop'a kurulması noktasında üstün bir gayret ve çaba göstermek zorundayız. Milli ve Yerli otomobilin fabrikası Sinop'ta olmalı.

Kaynak sinopsıcakhaber.com

Seda ŞengülSeda Şengül