Güncel
Giriş Tarihi : 24-06-2017 21:50   Güncelleme : 28-06-2017 19:44

Yüzlerce Gerzeli İftar Sofrasında Buluştu

Sinop Gerze Dernekleri Platformu tarafından Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek’in sponsorluğunda, belediye dükkanları önünde gerçekleştirilen iftar yemeğine yüzlerce vatandaş katıldı

Yüzlerce Gerzeli İftar Sofrasında Buluştu

Gerze Dernekleri Platformu tarafından Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek’in sponsorluğunda, belediye dükkanları önünde gerçekleştirilen iftar yemeğine binlerce ilçe sakini katıldı. İftar yemeğine Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de katıldı.

 

Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygusunu yaşatmak için düzenlenen iftar yemeğine Gerzelilerin ilgisi bir hayli fazla oldu. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla hep birlikte, Hükümet Konağı yanındaki belediye dükkanlarının önünü hınca hınç dolduran Gerzeliler, muhteşem bir iftar yemeği görüntüsü sergiledi.

 

Gerze ve Gerzeliler için çalışmaya hazır

Gerze ve köylerine ait derneklerin de büyük emekler sarfettiği iftar programında, yemek duasını yapan Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar yaptırırken, Gerze’nin yetiştirdiği büyük iş adamlarından Hüseyin Yüksek, yaptığı konuşmasında, “mevlam, beni sizlere hizmet etmekten geri bırakmasın” dedi. Her zaman Gerze ve Gerzeliler için koşmaya hazır olduğunu ifade eden Yüksek, “Çünkü biz sizlerin dualarıyla zalimin karşısında durmayı başarabildik. Her zaman söylediğim bir dua var. Mevlam sizleri hakime ve hekime muhtaç etmeden geçireceğiniz nice güzel günler temenni etsin. Geceniz mübarek olsun. Yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Büyüklerimin ellerinden, küçüklerimin gözlerinden öpüyorum. Mevlam mutluluğu, huzuru sizden eksik etmesin. Daima çoluğunuzla, çocuğunuzla, torunuzla muhabbet içinde olmayı nasip etsin, hasretleri ötelesin, sevgilere mutluluklara ev sahipliği yapmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

 

“Hep birlikte, bir arada, kardeşçe yaşayalım”

Gecede konuşan Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de, Razaman ayının başının rahmet, ortasının mafiret olduğunu belirtti. Ramazan ayırın sonuna geldiğimizi ve Arefe gününün cehennem azabından kurtuluş günü olduğunu belirten Maviş, “yarın hep birlikte bayramımızı idrak edeceğiz. Cenab-ı Hak’tan niyazım, yarın ki bayramda gönlümüzce yaşayalım. Bütün İslam coğrafyası için, bütün insanlık için bayram günü olsun. Ve en kötü günlerimiz bayram günlerimiz gibi olsun. Ramazan ayı birlik ayıdır, beraberlik ayıdır, kardeşlik ayıdır. Bu birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz Ramazan’dan sonra da devam etsin. Geride kalan 11 ayda da Ramazan gibi yaşayalım. Hep birlikte, bir arada, kardeşçe yaşayalım. Başta Hüseyin Yüksek kardeşimiz olmak üzere, bu sofrada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bütün gönüldaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah Cenab-ı Hak bir sonraki bayrama da bizi kavuştursun. Bayramınız mübarek olsun, geceniz aydınlık olsun, geleceğiniz aydınlık olsun” dedi.

 

Bu gecenin ev sahipliğini yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı da, derneklerimiz gönülden, özveriyle ve birbirlerine saygıyla çok güzel çalışmalar yapıyor. Örgütlenmek çok önemli bir şey. Buradaki topraklarınızdan koptunuz, İstanbul’a gittiniz. Orada aynı köyün insanları birbirini tanımıyor. Bu dernekler işte bunu sağlıyor. Aynı köyün insanları dernekler sayesinde bir araya gelebiliyor” şeklinde konuştu.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi




Erkan TaşErkan Taş