Köşe Yazarları
Giriş Tarihi : 04-08-2012 03:21   Güncelleme : 04-08-2012 03:21

KUTLU ZİYARETİN ARDINDAN-1

KUTLU ZİYARETİN ARDINDAN-1

Çıkmış olduğumuz kutlu yolculukta Gerze’mizden katılanların sayısı 25 kişiydi. Eş dost derken sayı 30 oldu ve bizler heyecanla kutsal topraklara doğru yola çıktık. Hemen hemen hepimiz birbirimizi tanıyorduk. Zaten bir çoğumuz beraber karar kılmıştık bu kutlu yolculuğa, heyecan ve duygu yoğunluğu içerisinde. Yaklaşık 3,5 saatlik yolculuğun ardından Cidde havalimanına inmiş ve alışık olmadığımız sıcaklıkla tanışmıştık. Lakin “0” nem dolayısıyla asla bunaltmayan bir sıcaklık. Telbiyeler eşliğinde yeryüzünün en güzel şehrine doğru yola çıktık. İlk görüşüm ilk koklayışım olacaktı Kabe’yi. Yaşadığım duygu yoğunluğunu anlatmam imkansız. Dualarım kabul olmuştu. Kabe’ye doğru yola çıktık otele yerleştikten sonra. Kabe’yi ilk gördüğümüzde yapılan duaların kabul olunacağını biliyordum. Ne biliyorsam dua ettim. Artık Rabbimin evinde ve O’nun misafiriydik.

Kabe’yi ilk gördüğümde ne düşündüğümü inanın anlatamam. Dualar eşliğinde uzun uzadıya ve nemli gözlerle seyrettik dünyanın o en güzel mabedini. Resulullah Efendimizin (a.s.m.) “Hacerü’l-Esved, kendisini ziyaret edeni kaydeder. Mahşer günü Allah’a ’Ben bunu gördüm’ diye şahitlik eder. Eğer insan şirk karışmadan, günaha bulaşmadan, kadın, fuhuş, çirkin söz ve tartışma gibi kalp kırıcı bir şey yapmadan haccını tamamlarsa, Hacerü’l-Esved ona şefaat eder” Hadis-i Şerifine mazhar olmak ne büyük mutluluk Rabbim. Allah’ım evindeyim, Resulullah (a.s.m.) Sen’den ne istemişse onları Sen’den istiyorum. Sen’den neyden kaçınmış ve Sana nasıl sığınmışsa onlardan Sana sığınıyorum Rabbim. Sevgili Peygamberimiz yine bir Hadis-i Şerifinde “Hacerü’l-Esved, Allah’ın sağ elidir, onu istilam eden Allah ile beyanlaşmış gibidir” buyuruyor. Ekibimizdeki Fatih beyin diplamasi atakları ve Murat Hocamızın bağlayıcı tercümanlığı sayesinde gözyaşları arasında buluştuk “Hacerü’l-Esved”le. Ne büyük mutluluk. Tarifi imkansız bir duygu. Şükür Elhamdulillah.

İlk Umremizi tamamlayıp sabah namazını eda ettikten sonra dinlenmek için Şişedeki otelimize geri döndük. Gündüz gözüyle Mekke’yi görmek heyecanıyla sağa sola bakındığınızda çok yerde Türkçe tabelalar görmeniz son derece normal bir durumdur. Türk hacılarının yanı sıra Türk olmayan bir çok insanın “Kem Riyal” sorunuza karşılık “beş riyal haci” demesi insanı gülümsetiyor. Uzun zamandır görmediğiniz bir dostunuzla karşılaşmanız da son derece normal bir durumdur. Lise yıllarından beri görmediğim bir kardeşimle Kabe’de karşılaşmam acayip sürpriz oldu bana. İnsanların dünyanın dört bir tarafından toplandıkları mekan olması hasebiyle bu tür karşılaşmalar, normal karşılansa bile dünyanın ne kadar küçük olduğunun da bir delili olsa gerek.

Kalabalık insan topluluklarına hizmet etmek son derece güç olmakla birlikte maddi getirisi olması hasebiyle Suud yönetimi için de tatlı olsa gerek. Kabe’nin her tarafı pırıl pırıl. Zemzem bidonları sürekli dolu. Bardakları eksik göremezsiniz. Mermerler sürekli temizleniyor. Çok güzel uygulamalar var. Lakin İslam toplumunun farklı coğrafyalarında değişik kültürlerde yaşayan insanların hoşuna gitmeyen bir çok durumda söz konusudur. Hira Nur dağına çıkıştaki çevre kirliliği insanı derinden yaralıyor. Adım başı dilenciler insanı canından bezdiriyor. Buraların ilgisiz kalması, Suud yönetiminin buralarla ilgilenmemesi, işin Kutsal yerlere değerden çok duygusal pozisyonuna verdikleri önemle tarif edilebilir ancak.

İkinci bölümde görüşmek ümidiyle…Selametle…


Celal ŞENASLAN

AdminAdmin