Kültür&Sanat
Giriş Tarihi : 10-07-2019 18:56   Güncelleme : 11-07-2019 10:10

Sinop Turizmine Profesyonel Dokunuş

Sinop İl Turizm Eylem Planı kapsamanda Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde bir toplantı düzenlendi.

Sinop Turizmine Profesyonel Dokunuş

Sinop İl Turizm Eylem Turizm Günübirlik Ziyaretçi/Turism Memnuniyeti Araştırma kapsamında Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde toplantı düzenlendi

Düzenlenen toplantıda 2019 Yaz Sezonu Memnuniyet Araştırması Hakkında bilgilendirme yapılırken, 12 Temmuz ve 15 Ağustos tarihleri arasında Sinop'a günübirlik gelen ya da konaklamalı gelen misafirlerlere farklı noktalar konusunda memnuniyetleri sorulacak, çıkan sonuçlar kapsamında önlemler alınıp yapıcı uygulamalar düzenlenecek.

Düzenlenen toplantıda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Başkanı Serkan Doğru, toplantıya katılan Sinop İl Turizmi Komisyonu Üyeleri, Anketörler ve Basın Mensuplarına konuyla alakalı bilgiler verdi.

Kapsam :

Sinop Destinasyonunun turizm odaklı orta uzun dönemli altyapı yatırımları ile kısa orta vadeli tanıtım çalışmalarını yönlendirecek stratejilerinin geliştirilmesine altlık oluşturmak üzere Sinop destinasyonunun 2019 yılı yüksek yaz sezonunda (12-07.2019 -15.08.2019 tarihleri arasında) ziyaret eden günü birlik ziyaretçi turistlerin farklı hizmetlere ilişkin memnuniyet düzeyinin ölçülmesidir.

Saha Uygulaması & Yöntem:

Araştırmanın evrenini Sinop destinasyonunu ziyaret eden günübirlik ziyaretçi ve turistler oluştururken, belirlenen süreçte hedeflenen ankaet sayısı 1800 olarak belirlenmiş ve bu anket 16 yaş ve üzeri ziyaretçiler olarak sınırlandırımıştır.

15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, yaş sınırlamasınıın 16'dan 14 veya 12'ye düşürülmesini önererek, çocuklu ailelerin çocuklarının fikirleri ve eğlenmelerini göz önünde bulundurarak tatil planladıklarını bu hususta tatil planlaması veya memnuniyetin doğru ya da dolaylı yoldan çocukların da memnuniyetinden geçtiğinin üzerinde duruldu.

Anketin saha çalışmalarında Sinop şehir merkezi, plajlar, tarihi cezaevi, havalimanı, Hamsilos Tabiat Alanı, İnceburun, Erfelek Tatlıca Şelaleleri ve Gerze Şehir Merkezi/Plajları yer alacak.

Erfelek Tatlıca Şelalelerinin ve Gerze'nin, Sinop'ta turizm alanında etkin olduğu yerlerden biri olması sebebiyle anket kapsamında iki ilçe dahil edildiği belirtildi.

Katılımcılar, Sinop’un bir sanayi şehri değil, Turizm ve Eğitim şehri olduğunun altı çizilerek Sinop’un turizm potansiyelinin artırılmasının altı çizdi. 

Sinop Turizmini güçlendirmek adına yapılan toplantıda Suriye, Irak ve İran uyruklu kişilerin Sinop'ta yaşaması dolayısıyla uyum sorunu yaşandığının altı çizilerek, çevre düzenlemesi ve temizliği konuları üzerine de görüşmeler yapıldı.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Stratejik Araştırmalar Başkanı Serkan Doğru, bu çalışmaların Sinop Turizmine büyük oranda katkı sağlayacağını ifade etti. Yapılan anketlerin yalnızca ellerinde veri olarak kalmayacağını, iyileştirilmesi yada değişmesi gereken konuların üzerinde gerekli mercilerle görüşülerek sorunların giderilmesi, eksiklerin tamamlanması konusunda çalışmalar yapılacağını belirtti.

150 kişinin Gerze'den katılacağı toplam 1800  kişilik anketi, Sinop Üniversitesinde okuyan Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünden 3, Turizm ve Otelcilik İşletmesi Bölümünden 3 toplam 6 öğrenci gerçekleştirecek.

Bilgilendirme toplantısına Sinop İl Turizm Komisyonu üyeleri: Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Planlama, Programlama ve Stratejik Araştırmalar Birimi Başkanı Serkan Doğru, Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Ali Turan Bayram, Sinop Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Damaroğlu, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ayniyat Saymanı Adem Yılmaz, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Şengül Kara, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, Sinop Kültür Turizm Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu ile Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, basın mensupları ve anketörler katıldı.  

 

hakan akbaşhakan akbaş