Röportajlar
Giriş Tarihi : 27-12-2011 12:16   Güncelleme : 27-12-2011 12:16

İlçe Tarıma Destek Sözü

Vali 'Tarıma Gereken Destek Verilecektir'

İlçe Tarıma Destek Sözü
Sinop Gerze- 26.12.2011 Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz İlçe Tarım Müdürlüğüne Ziyarette Bulundu.


Vali Cengiz’in Gerze İlçe Tarım Müdürlüğüne yapmış olduğu ziyarette Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Akça eşlik etti.


İlçe Tarım Müdürü Halil Karadeniz Vali Cengiz’i kapıda karşıladı. Karadeniz daha sonra Vali Cegiz’e Hacı Kadı Tavukları, Zeytin Yetiştiriciliği, Meyve Yetiştiriciliği konularında çeşitli bilgiler sundu.


Vali Cengiz yapmış olduğu açıklamasında İlçe Tarım Müdürü Halil Karadeniz’in çalışmalarını yakinen takip ettiğini vurgulayarak kurumun Toprak Su Laboratuarı konusunda hazırlamış olduğu projeye gerekli desteği sunacağını açıkladı.


Hacı Kadı Tavuğu ve Horuz unun genetiğinin korunması ile ilgili çalışmaları kontrol etti. Ayrıca İl Özel İdaresi Desteği ile vatandaşlara verilecek olan zeytin fideleri hakkında bilgiler sundu.


Karadeniz bu bölgenin genel yapı itibarı ile zeytin yetiştiriciliğine uygun bir bölge olduğunu şuan en az iki dönüm bahçesi olan çiftçilere zeytin fidesi desteği sunduklarını, bu bölgenin önümüzdeki dönemlerde zeytin konusunda belirli noktalara geleceğini vurguladı.


Ayrıca, İl Genel Meclisinin İl Özel İdare Bütçesi desteğiyle köylülere Sera desteği sözünün hatırlatılması üzerine Vali Cengiz bölgenin, tarımın kalkınabilmesi noktasında kendilerinin de gerekli desteği sağlayacağını ifade etti.



















AdminAdmin