Siyaset
Giriş Tarihi : 12-03-2012 17:15   Güncelleme : 12-03-2012 17:15

Ersoy, Esnafın Sorunlarını Dinledi

İnanın Ankara'da İlimiz için yoğun çabalar sarf ediyoruz

Ersoy, Esnafın Sorunlarını Dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve İl Başkanı Cengiz Tokmak, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Ersoy ve Tokmak, beraberindeki AK Parti  Merkez İlçe Başkanı Ahmet Soysal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şehir merkezindeki esnafı ziyaret etti. 

 

Yaklaşık 2 aydır yurt içi ziyaretleri nedeniyle Sinop’a gelemediğini belirten AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; “AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiğim günden buyana çeşitli yurt içi gezilerine katılmam gerekti ve bu geziler benim Sinop’a gelmemi engelledi. Tüm bunların yanı sıra TBMM'deki yoğun meclis çalışmaları ve kış şartları da Sinop’a gelemememde etkili oldu” dedi.

Sinop’a gelemiyoruz ama Sinop için çalışmıyoruz diye anlaşılmasın sakın diyen Ersoy; “Yatırım Sinop’a gelip gitmekle olmaz bulunduğunuz yerde doğru kanallarla irtibata geçerek kaynakları kanalize edebilmekle olur. İnanın Ankara’da İlimiz için yoğun çabalar sarf ediyoruz ve yerel seçimlerde inşallah Sinop bizim Ankara’da yaşadığımız heyecana yakışır, çabalarımıza yakışır bir Belediye’ye kavuşacak” dedi. 

 

Esnafın sorunlarını dinleyen ve Sinop’un eksiklikleri hakkında fikir alışverişinde bulunan Ersoy, esnafın gündeme dair sorularını yanıtladı. Bir esnafın Sinop’un adaya dönüştürülmesi fikrinin tartışmaya açılmasından önce Sinop’un daha önemli sorunlarının gündeme getirilmesi gerekmez miydi demesi üzerine Ersoy şunları söyledi; “Ada gibi ütopik, nostaljik bir projenin tartışılması için tüm sorunların bitmesi gerekmez ki sorunlar hiçbir zaman bitmez. Zaten bu proje ile alakalı kesinleşmiş bir karar ya da sunulmuş bir teklif yok. Sadece sayın valimiz bu konuyu benimle paylaştı ve bende uzmanlarca araştırılıp incelenebileceğini söyledim hepsi bu. Ama hiçbir şey yapılmasa da bakın bu günlerde Sinop Türkiye’nin gündeminde, vatandaşın merakını cezbediyor, kim bilir belki Sinop bölünmeden gidelim bir fotoğraf çektirelim derler. Bu proje gerçekleşmese de gündeme gelmesi Sinop'un reklamı açısından olumlu olacaktır” dedi.

 

AK Parti teşkilatları olarak seçim dönemi olmamasına rağmen sürekli halkın arasında olma düşüncesiyle esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Başkanı Cengiz Tokmak ise, "Biz birileri gibi, bizden öncekiler gibi seçimden seçime halkın içindeymiş gibi görünmeye çalışmıyoruz. Biz zaten halkız ve halkın içindeyiz.  365 gün halkımızla beraber olmaya gayret ediyoruz. Kendimizi ısrarla anlatmaya devam edip, Sinop ile ilgili projelerimizi halkımıza sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz"  diye konuştu. 

 

AdminAdmin