Siyaset
Giriş Tarihi : 24-11-2017 17:58   Güncelleme : 25-11-2017 08:53

Tahsin Bayrak, Muhtarla Tanışma Yemeğinde Buluştu

Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı’na atanan Tahsin Bayrak, muhtarlarla tanışma yemeği düzenledi. Birçok muhtarın katıldığı etkinlikte, muhtarlar sorunlarını da dile getirdi

Tahsin Bayrak, Muhtarla Tanışma Yemeğinde Buluştu

Ak Parti Gerze İlçe Başkanlığı’na atanan Tahsin Bayrak, muhtarlarla tanışma yemeği düzenledi. Birçok muhtarın katıldığı etkinlikte, muhtarlar sorunlarını da dile getirdi.

Tüm köy ve ilçe muhtarlarının katıldığı etkinlikte konuşan Bayrak, muhtarların köy ve mahallelerdeki sorunları tespit ederek kendisine bildirmeleri gerektiğini aktardı. Sorunların bir dosya haline getirilerek resmi bir düzende sunulması gerektiğine dikkat çeken İlçe Başkanı, sorunlarının çözümü için bizzat çalışacağını belirtti.

“Hizmete devam edeceğiz”

Ak Parti Sinop İl Meclis Üyesi Ahmet Burma da yemek organizasyonuna katılırken, şunları söyledi: “3 yıldır sizlerle birlikte çalışıyoruz, ama ihtiyaçlar hala mevcut. Ben 5 sene daha yapsam yine de ihtiyaçlar bitmez. Elimden geldiğince 42 köye de elimi uzatmaya çalışıyorum. Bundan sonra da Tahsin Bayrak’la birlikte 2019’a kadar hizmete devam edeceğiz.

“Hem bürokrasi hem de icraat ters işledi”

Gerzeli İş Adamı Hüseyin Yüksek ise yaptığı konuşmasında, köylere giden hizmetlerdeki yanlışlıklara değindi. Yüksek, “köylere yatırımlar geldi. Yol yapıldı, altyapı yapıldı. Ama ters işlemiş sistem. Yol yapılmış. Yol yapıldıktan 1 ay sonra altyapı projesinin bedeli çıkmış. Yapılan yol kazılmış, altyapı geçmiş. Altyapı bittikten sonra ilgili yerlere tekrar müracaat yapılmış, ama 2-3 ay önce yaptık denilerek hizmet durmuş. Burada hem bürokrasi hem de icraat anlamında bir ters işleme var.

“Hizmet aynı anda gider”

Köylerin temel ihtiyaçları parça parça giderilmez. Bir gün Belören olmuş, bir gün Sarımsak olmuş. Böyle olmaz.  Bunun tek celsede çözülmesi lazım. Mesela 42 köyün de altyapı sorunu fizibilite yapılır. Bunun bedeli nedir, ortaya çıkar. Ankara ve Özel İdare destekli bütün çalışmalar yapılır. Ondan sonra bütün köylere aynı anda hizmet gider.

“İktidarın yanında olun”

Bizim Gerze gibi yerlerde, diğer ilçelerde takip edeceğimiz tek bir şey var: İktidar. Çünkü güç burada. Yarın CHP iktidar olursa ayrılmayın CHP'den, MHP mi oluyor, ayrılmayın MHP'den. Ama hizmeti alın. Parti bir araç gereçtir. Muhtarlar, köylerinin hakkını almak için partiyi kullanacak” dedi.

Haber: Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş