Spor
Giriş Tarihi : 27-08-2018 17:00   Güncelleme : 27-08-2018 17:07

"Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor"

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sinop'a davet edilen Futbolun Efsaneleri Sinoplu gençler ile buluşacak

"Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor"

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ve gençler arasında büyük ilgi gören “Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor” projesi, bu yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında aktif futbol hayatına nokta koyan Ali Gültiken, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin’in katılımıyla 28 Ağustos 2018 Salı günü saat 14.45’de Sinop İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde şehir buluşması gerçekleştirilecek. 

Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor” projesi, gençlerimizin, aktif futbol hayatına nokta koyan efsane futbolcularla beraber vakit geçirmeleri, spora karşı ilgilerinin artırılması, spora teşvik edilmesi, gençlerin sosyalleşmesi ve Ceza ve İnfaz Kurumlarında hükümlü ve tutuklu bulunan gençlerin sosyal rehabilitasyonuna katkı sunulmasını amaçlıyor. 

Programın ilk gününde, efsane milli futbolcular, gençler ile panelde buluşacak ve aktif spor hayatları süresince sahip oldukları tecrübeleri paylaşacaklar. Panelin ardından şehir merkezinde bulunan efsane futbolcular halkla bir araya gelecekler ve ardından da gösteri maçı oynayacaklar. Programın ikinci gününde ise efsane futbolcular, Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu ve hükümlü gençler ile bir araya gelecekler. Cezaevinde gerçekleştirilecek programda da efsane futbolcular, düzenlenecek olan bir panelde tutuklu ve hükümlü gençlerle bir araya gelecek ve bir gösteri maçı yapacaklar.

Seda ŞengülSeda Şengül