Spor
Giriş Tarihi : 10-04-2018 18:05   Güncelleme : 12-04-2018 11:54

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçülerine Özel Davet

Gerzeli Rekortmen Yürüyüşçü Mustafa Kıray ve Ultra Doğa Yürüyüşçülerine yüzlerce sporcunun katıldığı organizasyondan özel davet geldi

Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçülerine Özel Davet

Gerzeli rekortmen yürüyüşçü Mustafa Kıray'ın başını çektiği Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleri Mehmet Tuncer, Selçuk Tunç, Halil Önceler ve Hüseyin Ünlü, bu sene Denizli'de ikincisi düzenlenecek olan  "Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği"ne davet edildiler.

Daha önce Antalya Likya Yolu yürüyüş parkurunu ve Gerze'den Çanakkale'ye olan yaklaşık bin kilometrelik yolu rekor sürede tamamlayan 72 yaşındaki Gerzeli rekortmen sporcu Mustafa Kıray, bu sene ikincisi düzenlenecek olan "Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği"ne davet edildiklerini, bu yürüyüşe Gerze Ultra Doğa Yürüyüşçüleriyle birlikte katılacaklarını söyledi.

Kıray, Denizli'de bu yıl ikincisi yapılan şenlikle ilgili verdiği bilgide; 55 kilometrelik bir mesafenin 3 günlük süre zarfında yürüyerek geçileceğini, gece saatlerinde kamp yapılarak yürüyüşe ara verileceğini belirtti.

Türkiye'nin her yerinden yaklaşık 400 sporcunun katılacağı organizasyona dahil olarak Gerze'nin ismini Denizli'de de duyuracaklarını söyleyen Kıray ve takım arkadaşları, bu parkurun geçmişte yürüdükleri yüzlerce kilometrelik parkurlara göre kendileri için çok kolay geçeceğini ifade ettiler.

Yüzlerce sporcunun katıldığı bu gibi etkinliklerin tanıtım açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen Kıray, ekonomi açısından da hatırı sayılır bir paranın yerel ekonomiye giriş yaptığını belirterek Gerze'de bu gibi organizasyonların düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından da onaylanıp etkinlik listesine alınan "Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği" 13-14 ve 15 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül