Yaşam
Giriş Tarihi : 07-06-2012 03:05   Güncelleme : 07-06-2012 03:05

Darbecileri Mahkemeye Verdi

12 Eylül Askeri Darbesini Yapanlardan Hesap Soruyor

Darbecileri Mahkemeye Verdi

12 Eylül Darbesi döneminde Samsun Devrim Lisesi Müdürüyken “ Sakıncalı” diye görevden alınan, emekli eğitimci İbrahim Dönmez, yıllar sonra maruz kaldığı haksızlıklara tepki göstererek, yapılan haksızlıkların, zulmün hesabının sorulması adına 12 Eylül 1980 darbesini yapanların maddi ve manevi olarak hesap vermeleri için konuyu yargıya taşıdı.

Dönmez, yaşadığı mağduriyetle ilgili zamanın askeri ve sivil yetkilenirine sakıncasının ne olduğunu sorduğunu, fakat o dönemin idari zevatından tatmin edici herhangi bir cevap alamadığını kaydetti.

Mağdur eğitimci İbrahim Dönmez bütün  bunlar yetmiyormuşçasına bir de meslekten atılması için ağır cezaya verildiğini, ama sağ duyu sahibi hakimler sayesinde ilk celsede beraat ettiğini söyledi.

Dönmez, 80 ihtilali öncesinde polisin dahi girmekte zorlandığı bir okula Müdür olarak göreve başladığını, okulda tek yol devrim diyen bir düşünce karşında devralarak, “Türk Bayrağını göndere çekerek Milli Marşımızın Devrim Lisesinde söylenmesini sağladık” diyerek o dönemi kısaca bizlere hatırlattı.

Bütün bunlardan sonra görevden alınarak ağır cezada yargılanması karşında hayıflandığını dile getiren dönmez, “Ben devletini milletini seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Türk Bayrağını göndere çekmem mi veya İstiklal Marşımızı söyletmem mi? Suç oldu.” dedi.

“Sakıncam herhalde Türk polisinin bile girmekte zorlandığı okulu militanlardan kurtarıp Türk bayrağının göndere çekildiği, Milli Marşımızın söylendiği bir okul haline getirmekti” diyerek bugün gerek kendisine gerekse de kendisi gibi düşünenlere yapılanların hesabının sorulmasını istediğini dile getirdi.

 “Keser Döndü, Sap döndü işte hesap dönüyor, Alma mazlumun ahını…” diyerek derin bir nefes çeken Dönmez Anayasa değişiklik Referandumunun ardından ek geçici 15. maddenin kaldırılmasıyla birlikte 12 Eylül darbesini yapanlara karşı  dava açma hakkını sahip olduklarını kaydederek darbe yönetimini mahkemeye verdiğini ifade etti.

AdminAdmin