Yaşam
Giriş Tarihi : 02-05-2019 14:48   Güncelleme : 02-05-2019 15:19

Mantının yeni adresi

Mantı severlerin yeni adresi “Karousa Mantı”

Mantının yeni adresi

Gerze’nin en başta gelen lezzetlerinden olan ve kulak hamuru, hamur aşı ve etli hamur gibi farklı isimlerle telaffuz edilen mantının yeni adresi “Karousa Mantı” açıldı.

Çarşı Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde hizmet vermeye başlayan Karousa Mantı ve Nokul Evinin açılış kurdelesini Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel, işletme sahibi Neslihan Oğuz ile birlikte kesti.

Açılışta misafirlere yöresel lezzetimiz nokul ikramında bulunuldu.

Gerze’de hizmet vermeye başlayan Karousa Mantı ile ilgili bilgiler aktaran İşletme ortaklarından Neslihan Oğuz, Gerze’nin Roma döneminde ki ismi olan Karousa Antik Kenti’nden ismini alan işletmenin başlıca ürünlerinin mantı ve nokul olacağını belirtti.

Oğuz, çeşitli unlu mamullerin de üretimini yapacaklarını dile getirerek; “İlçemize, yöremizin en çok sevilen lezzetlerinden mantının her gün bulunup yenilebileceği bir işletme kazandırdık. Mutfak kültürümüzü, Gerzeli hemşerilerimizin dışında ilçemize gelen yerli ve yabancı tüm misafirlerimize bu şekilde tanıtmış olacağız. Destek veren herkese ve açılış organizasyonumuzu tertip eden Deniz Organizasyon'a teşekkür ederiz. Gerze’miz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

        

Seda ŞengülSeda Şengül