Asayiş
Giriş Tarihi : 26-10-2022 23:16   Güncelleme : 26-10-2022 23:25

Dikmen'deki silahlı saldırı ile ilgili 2 kişi tutuklandı

Dikmen ilçesinde köy muhtarının yaralanması ve oğlunun ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili 2 kişi Gerze'de çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklardı. 

Dikmen'deki silahlı saldırı ile ilgili 2 kişi tutuklandı

23 Ekim’de gece saatlerinde Dikmen’e bağlı Şeyhhüseyin köyünde aralarında husumet bulunduğu iddia edilen 2 kişi, köy muhtarı Hasan Demirel ve oğlu Ercan Demirel yolda yürüdüğü sırada motosikletle önünü keserek tabanca ile ateş açtı. Saldırıda muhtar ağır yaralanırken oğlu ise olay yerinde hayatını kaybetti. Muhtar, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, ölen oğlu Ercan Demirel Dikmen ilçe merkezinde kılınan cenaze namazı ardından toprağa verildi.

Olayla ilgili zanlıların tespiti amacıyla Sinop İl Jandarma Komutanlığınca özel çalışma ekibi oluşturuldu. Yapılan detaylı çalışma ardından saldırıyı gerçekleştiren C.K. ve C.K. yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturmanın tamamlanmasının ardından iki şüpheli Gerze'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Konuyla ilgili Sinop İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada: "Sinop İli Dikmen İlçesi Şeyhhüseyin Köyünde 23 Ekim 2022 tarihinde kimliği belirsiz şahıslar tarafından motorsikletle önleri kesilerek tabanca ile vurulan köy muhtarı H.D. ağır yaralanmış, oğlu E.D. ise hayatını kaybetmiştir. Meydana gelen faili meçhul öldürme olayının şüphelilerinin tespit edilmesi maksadıyla Sinop İl J.K.lığınca oluşturulan özel çalışma ekibi tarafından yapılan araştırma sonucunda olayı C.K, ve C.K isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Tespit edilen (2) şüpheli şahıs 26 Ekim 2022 tarihinde mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardır.

Sinop İl J.K.lığının vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile huzur ve esenliği için suç ve suçlularla mücadelesi kararlılıkla devam edecektir" denildi.

AdminAdmin