Duyurular
Giriş Tarihi : 27-12-2021 16:17   Güncelleme : 27-12-2021 16:27

Son gün 14 Ocak!

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden duyuru: Cezası 11 bin TL

Son gün 14 Ocak!

Son dönemde ülkemizde yaşanan köpek saldırılarının ardından gözler tehlike arz eden bu hayvan ırklarının sahiplerine çevrildi. Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliğe göre tehlike arz eden köpek ırkları, 14 Ocak 2022 tarihine kadar kayıt altına alınacağı, verilen süre içinde kayıt altına alınmayan hayvanların sahiplerine 11 bin lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa ırklarının bulunduğu tehlike arz eden hayvanlar listesine American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklerin de dâhil edildiğini açıkladı.

Bu kapsamda Gerze İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından önem arz eden bir duyuru yayınladı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada:

 “Önemli Duyuru

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14’ üncü maddesinin (I) bendi kapsamında, Amerikan Pitbull, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlenmiş olup ”Tehlike Arz Eden Hayvanlar İle İlgili Genelge” 07.12.2021 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Hayvan sahiplerince, Genelge yürürlüğe girdiği tarihte sahiplerinin elinde bulundurulan söz konusu hayvanların kısırlaştırılarak 14.01.2022 tarihine kadar PETVET sistemine kaydettirilmek üzere İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurulması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

AdminAdmin