Eğitim
Giriş Tarihi : 22-01-2022 11:49   Güncelleme : 26-01-2022 15:44

'Anadolu Mektebi Okumaları' zoom üzerinde buluşturdu

Zoom üzerinden ‘Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov buluşmaları’ gerçekleştirildi

'Anadolu Mektebi Okumaları' zoom üzerinde buluşturdu

Anadolu Mektebi Kitap Okumaları kapsamında Gerze'de Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin zoom üzerinden çevrimiçi katıldığı ‘Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov buluşmaları’ gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde 60 ilde yürütülmekte olan Anadolu Mektebi Okumaları, Gerze'den 60 öğrenci, Sinop Merkez, Ayancık ve Boyabat'ta da toplamda 220 öğrencinin katılımı ile yürütülüyor.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Davut Kaya’ nın Sinop İl Sorumluluğunu, Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş’ ın da İl Koordinatörü’ nü üstlendiği bu faaliyet,  Gerze'den 4 Sinop genelinde de 16 öğretmenle yürütülüyor.

Anadolu Mektebi Okumaları kapsamında, Cengiz Aytmatov okumalarını bitiren öğrenciler zoom üzerinden Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay ile Mustafa Kutlu okumalarını bitiren öğrenciler ise Dergâh Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil ile bir araya geldiler.

Öğrenciler okudukları kitaplar ile ilgili kısa konuşmalar yaptıktan sonra sözü konuşmacılara bıraktılar. Ali Ayçil ile Kutlu okumaları üzerine, Doç. Dr. Selçuk Atay ile de Aytmatov okumaları üzerine ufuk açıcı ve öğrencilerin bakış açılarını genişleten bir program gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili konuşan, Anadolu Mektebi Okumaları İl Koordinatörlüğünü yürüten Gerze İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Çağlar Sarıtaş,  “Öğrencilerle bir yazarın hemen hemen tüm kitaplarını okuduktan sonra o yazarla ilgili programlar yapmakta öğrencilerimizi akademisyenlerle ve yazar hakkında uzmanlığı olan şahsiyetler ile buluşturmaktayız. Öğrenciler sadece kitap okumakla kalmamakta ayrıca yazarın kitapları ile değerlendirme yapıp bu değerlendirmelerini akademisyenlerin katıldığı programlarda sunmaktadırlar. Gerze İlçe Kaymakamımız Sayın Tekin Dundar öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını en üst seviyeye çıkarmak için verdiğimiz uğraşta bizlerin yanında olduğu için, kitap temini konusunda yardımcı olduğu gibi öğrencileri bu okuma faaliyetine teşvik noktasında desteklediği için Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü adına şükranlarımızı sunarız.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ercan Yıldız'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yılmaz Ceylan'a destekleri için müteşekkiriz. Okul Müdürlerimiz de bu faaliyette her daim öğrencilerimizin yanında ve onlara destekçiler. Koordinatör öğretmenlerimizin bu faaliyetin yürütülmesinde büyük emekleri var. Onlarla birlikte yol alıyoruz ve öğrencilerimizde bu faaliyetin etkilerini gördükçe de daha da istekle devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin