Güncel
Giriş Tarihi : 18-08-2022 14:32   Güncelleme : 14-08-2023 12:27

2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

19 Mayıs Mahallesine yeni bir aile sağlığı merkezi kazandırıldı

2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

Günden güne büyüyen ilçemizde, nüfusun ve sağlık noktasındaki talebin artmasıyla birlikte yeni poliklinikler açılmaya başlandı. Dr. Neslihan Özdoğan Lafçı ve Dr. Aykut Uysal tarafından 5400 kişinin ikamet ettiği 19 Mayıs Mahallesi Yabangülü Sokak’ ta (top sahası alt tarafı) 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezini faaliyete geçirdiler.

Bölge halkının sağlık ihtiyacına önemli ölçüde katkı sağlayacağı 2 Nolu ASM bugün gerçekleştirilen açılış töreni ile hizmete başladı.

Geniş bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde aile hekimlerini sağlık çalışanı arkadaşları da yalnız bırakmazken açılışa, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, DEVA Parti İl Başkanı Birhan Yalçın, Sinop Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salim Akbaş, AK Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, DEVA Partisi Gerze İlçe Başkanı Mehmet Emin Gülsevim, CHP Gerze İlçe Başkanı Nihat Erdal, MHP Gerze İlçe Başkanı Hatice Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Gerze Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Özkan, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Rümeysa Nur Küçük, Gerze İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Eski Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Kurdele kesiminden önce açılış konuşması yapan Aile Hekimi Dr. Aykut Uysal, Aile Sağlığı Merkezinin hem Gerze hem de Gerzeliler için hayırlı olmasını dileyerek “Gerze’ nin bir Aile Sağlığı Merkezine daha ihtiyacı vardı. Buraya kayıt olmanız için ikametgâhınızın illa 19 Mayıs Mahallesinde olmasına gerek yok. İkametgâhınızın Gerze ve Sinop’ ta olması da yeterli.

Binanın yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Hüseyin Yüksek Beye de çok teşekkür ederiz. Tekrar hoş geldiniz, ayaklarınıza sağlık” ifadelerini kullandı.

Aile Hekimi Uzmanı Dr. Neslihan Özdoğan Lafçı, Gerze’ nin en kalabalık mahallesi olan 19 Mayıs Mahallesine Aile Sağlığı Merkezi kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını, kendilerine destek olan herkese çok teşekkür ettiklerini belirtti.

İlçemizin en kalabalık mahallesi olan 19 Mayıs Mahallesinde mülkiyeti kendisine ait yeri restore ettirerek aile hekimleri Dr. Neslihan Özdoğan Lafçı ve Dr. Aykut Uysal’ ın ve mahallelinin hizmetine sunan İş İnsanı Hüseyin Yüksek, “insanoğlu fani, bizler faniyiz. Bugün varız yarın yokuz; mesela hoş bir seda bırakabilmek.

Aile Hekimliğimizin açılma sürecinden kısaca bahsetmek istiyorum. Aile Hekimlerimiz geldi, bizlere nasıl yardımcı olabilirsiniz dedi. Bizde maddi manevi tüm katkılarımızı sunmaya hazırız dedik.

Benim hayatım hep mücadeleyle geçti

19 Mayıs Mahallesi sakinlerinin ve tüm vatandaşlarımızın burada sağlık hizmeti, sağlık tedavilerini görebilmeleri için içeride ciddi değişiklikler, yenilemeler yaptık.

Birilerinin açması, birilerinin yapması değil; bu reklama tabi bir iş değil. Bu bir çabadır, bir gayrettir. Benim hayatım yoksulluklarla geçti, benim hayatım hep mücadeleyle geçti. 10 yaşında gazete satan bir çocuk, bugün 46 yaşında Hüseyin Yüksek. Benim hiçbirinizden bir farkım, üstünlüğüm yok.

2 Nolu Aile Hekimliği: Burada birçok vatandaşımız, kardeşimiz, amcamız, teyzemiz herkes yararlanacak. Burası ticarethane değil; burası Sağlık Ocağı.

Dün olduğu gibi bugün de yarın da yanınızdayım

Eğitim ve sağlık, önem verdiğimiz, değer gösterdiğimiz şeyler. Koşulsuz şartsız eğitime ve sağlığa yatırım yapmaya devam edeceğimi en kalbi duygularımla sizlere ifade ediyorum.

Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız,  onurlu, yürekli, heyecanlı, azimli 2 doktor arkadaşımızı yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Hiçbir sebep bir insanın mutluluğundan daha önemli değildir, hiçbir görev de bugün buranın açılışından daha önemli de değildir. Bugün burada 2 doktorun gözündeki heyecanı görmek hiçbir devlet görevinden daha önemli değildir” diye konuştu.

AdminAdmin