Güncel
Giriş Tarihi : 25-04-2023 09:45   Güncelleme : 25-04-2023 17:42

Ahşaba şekil verdi, hobisini işe dönüştürdü

İlçemizde ahşap oyuncak üretimi yapan ve satan Adnan Karagülle’nin eserleri ilgi çekiyor

Ahşaba şekil verdi, hobisini işe dönüştürdü

İlçemizde yaşayan Adnan Karagülle, hobi olarak başladığı ahşabı oyuncağa çevirme işini şimdilerde mesleğe dönüştürdü. Arkadaşlarının çocuklarının çizdikleri resimleri oyuncağa çeviren daha sonra hayatın içinde ne varsa ahşaptan oyuncağa dönüştüren Karagülle’ nin yaptığı oyuncaklar, oldukça ilgi çekiyor.

Bisikletten uçağa, at arabasından akla gelebilecek birçok modelde üretim yapan Karagülle, ahşaba şekil vererek ortaya çıkardığı oyuncaklara çocuklar kadar büyüklerinde ilgi gösterdiğini kaydetti.

15 yıl önce bu işe başladığını belirten Karagülle, “ilk başta oyuncak yapmak gibi tek bir gayem yoktu fakat zamanla oyuncak yapmaya başladım.  Oyuncakları süs eşyası olarak evinde sergileyen, hediye eden müşterilerim var. Ahşap sağlık açısından da zararsızdır, güvenlidir, sağlıklıdır. AHŞAP oyuncaklar, bir süre oynandıktan sonra çöpe atılacak türde, pille çalışan veya plastik oyuncaklar değildir. Uzun süre dayanacak şekilde yapılıp; gelecek nesillere aktarılabilecek veya devredilebilecek el yapımı oyuncaklardır. Yapımında insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal kullanılmamaktadır” diye konuştu.  

AdminAdmin