Güncel
Giriş Tarihi : 10-02-2022 14:15   Güncelleme : 10-02-2022 14:39

‘Ahşabın Her Hali’ yeni adresinde

Emeğini, Türkiye’ nin dört bir yanıyla buluşturuyor

‘Ahşabın Her Hali’ yeni adresinde

Emekli olduktan sonra memleketi Gerze’ ye yerleşerek hobisini mesleği haline getiren Serkan Maden, el emeği göz nuru gemi maketlerini yeni adresinde sergileyip, satmaya devam ediyor.

Hobi olarak başladığı, hem ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayan hem de kendisine iş kapısı açan Serkan Maden, imalatını gerçekleştirdiği gemi maketlerini Türkiye’ nin dört bir yanındaki müşterileri ile buluşturuyor.

Karadeniz’ in, Sinop’ un, Gerze’ nin simgesi olan gemi maketlerini kargo ile sipariş edilen yerlere gönderdiğini belirten Maden, internet üzerinden satış yaptığını, geminin büyüklüğü ve maliyetine göre fiyatların değiştiğini belirtti.

Siyasi partiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarından da ilçemizin tanıtımında büyük rol oynayan bu maket gemileri hediye etmek için sipariş aldığını, 14 Şubat Sevgiler Günü öncesi olduğu için şu an daha çok fotoğraf baskılı yelkenli siparişlerini yetiştirmeye çalıştığını söyleyen Serkan Maden, doğum günü, anneler günü, tanıtım günleri gibi özel günler için de siparişler aldığını kaydetti.

Tahta kasadan gemi maketine…

Çocukken tahta kasalardan kuş kafesi yaptığını kaydeden Maden, sipariş almaya başlama hikayesini şu şekilde anlatıyor: “Öğretmenler Günü için bir hediye almam gerekiyordu fakat ben unuttum. Çatı da atıl vaziyette duran tahta kasalar vardı. Bu kasalardan hemen birkaç tane gemi maketi çıkardım ve hediye olarak öğretmenlere verdim. Benim maket serüvenimde böyle başlamış oldu.

Emekli olduktan sonra Gerze’ ye yerleştim ve burada küçük bir atölye açtım. Eski atölyem bana yetersiz gelmeye başlayınca hem imalatımı daha rahat yapabildiğim hem de maketlerimi daha rahat sergilediğim bu dükkâna geçtim. Türkiye’ nin her yerinden müşterilerim var; sosyal medya aracılığıyla ürünlerimi sergileyip, satışını yapabiliyorum.

Çok yakın bir zamanda Gerze Halk Eğitimi Merkezi’ nde unutulmaya yüz tutmuş artık pekte rağbet görmeyen bu işin dersini vermeye başlayacağım

Nostalji köşesi oluşturmak istiyorum

Maket gemi, balıkçı gemi modeli yapımın yanı sıra duvar ve kapı süsleri, masa üstü lamba, anahtarlık gibi hediyelik eşyalarda yaptığını söyleyen Maden, “gemi, lamba gibi eski, tarihi ürünlerini bana ulaştıran müşterilerimin de eşyalarını temizleyip, cilalıyorum. Müşterilerimin isteği üzerine de revize ettiğim bu eşyaları ya onlara geri gönderiyorum ya da burada sergiliyorum. Atölyem için en arzuladığım şeylerden biri de burada eski, artık kullanılmayan eşyaların sergilendiği bir nostalji köşesi oluşturmak.

Bununla birlikte çok yeni bir fikrim daha var; genç çiftlerimizin söz, nişan ve düğün hatırası olarak misafirlerine dağıttığı magnetler yerine hem ilçemizin tanıtımını sağlayacak hem de hatıra olarak kalacak gemi şeklinde magnetler yapmak.

Daha öncede söylediğim gibi kapım herkese açık, Gerze’ye yolu düşen, hediyelik eşya arayan herkesi huzurlu atölyeme bekliyorum ” diye konuştu.

Hediyelik eşya almak veya burayı ziyaret etmek isteyenler için Serkan beyin çalışma ve satış noktası bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Adres: Çarşı Mahallesi İskele Caddesi No: 62

Instagram: ahşabınherhali

Facebook: Serkan Maden

Telefon: 0535 777 26 49 

AdminAdmin