Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2019 16:47   Güncelleme : 07-01-2019 17:03

Bağsinder başkanı Sinop'lulara seslendi

Bağsinder Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Tüysüz '' Bütün Sinop'lular biraraya gelmeli '' dedi

Bağsinder başkanı Sinop'lulara seslendi

Bağsinder Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Kolları üyeleri ile birlikte dernek merkezinde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya katılanlar ise Bağsinder Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Tüysüz, Bağsinder Yönetim Kurulu Üyeleri, Cemal Erbaş, Kemal Arıkan, Metin Kayan, Kadem Çoban, Recep Kayıkcı, Hasan Çalık, Recep Güneş, Bayram Kandemir, Mustafa Pamuk, Yücel Demirtaş Nurullah Konukcu, Nazmi Şimşek, Dursun Uzunez, Geçlik Kolları Başkanı Resül Bahadur, ve üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Saadet Gökser.

Açılış konuşmasını başlatan Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Tüysüz toplantıya katılan herkese teşekkürlerini sunarak, Sinoplulara seslendi. ‘’Artık bütün Sinop’lular bir araya gelmelidir, bütün derneklere sesleniyorum gelin birlik ve beraberlik içinde olalım. Sinop’un bize ihtiyacı var. Bağcılardaki derneklerine destek olan bağsinder ailesi ve yönetim kuruluna teşekkürlerimi sunuyorum. Sinop’luların birlik ve bütünlüğünü sağlamaya çalışıyoruz hem siyasi hem sosyal anlamda. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin sürdürülmesinde Sivil Toplum Kuruluşlarının rolü büyük bizde Sivil Toplum kuruluşlarına görevimiz neyse yerine getirmeye çalışıyoruz.

‘’Amaçlarımızdan biri olan Sinop’un güzel olan, iyi olan değerlerini, kültürünü Bağcılarda yaşamak ve yaşatmaktır .’’

 Bağcılarda da yaşayan Sinoplu hemşerilerimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunların başında birlik ve beraberlik içinde olup gelenek ve göreneklerimizi gençlerimize en iyi şekilde aktarmak geliyor. Gitmedik, görmedik diyenler içinde burada bölgemizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bağsinder olarak derneğimizde çeşitli programlar, birlik ve beraberlik geceleri, gençlerimizin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması için spor etkinlikleri, çeşitli kurslar ve geziler düzenliyoruz. Ayrıca kadın kollarımız da kadınlarımıza yönelik özel günlerde programlar hazırlıyor, hemşerilerimizi buluşturan günler düzenliyor." Dedi.

Ayrıca yönetim kurulu üyeleri de toplantıda duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Toplantıyı düzenlediği için Bağsinder’e teşekkür ettiler.

‘’GENÇLER GELECEĞİN YARINLARI’’

Dernekte edindikleri bilgi ve tecrübelerle bir iş sahibi olabileceklerini kendilerini ileriye taşıyabileceklerini ifade eden Tüysüz, gençlerden çok ümitli. Geldikleri noktalarda ise elde ettikleri başarının kaynağının bir gün geriye dönüpte ‘ ben bir bağsinder gençlik kollarında yer aldım’ kazandığım başarının sırrı budur diyeceksiniz.şeklinde konuştu.

Gençlik yıllarında insanlar şekillenmeye başlar tıpkı ağaç yaşken eğilir atasözüyle yola çıkılacak olursak, genç beyinler düşündükçe yenilenir yenilendikçe de her alanda kendini geliştirebilir.Siyasi, sosyal, dünyaya bakış açıları, kültürel, bilim sanat gibi hayat tarzı olgunlaşmaya başlar.Bu nedenle gençler birer yarınların umutlarıdır.

Yönetim kurulu başkanı Rüstem Tüysüz sözlerine şöyle devam etti. ’’ Bir devleti güçlü yapan nüfus, fikir üretmesi ve ekonomik istikrardır. Nüfus burada genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmak ile bir anlam ifade eder. Genç nüfus, yetişmiş, nitelikli insan sayısını oluşturduğu zaman bir anlam ifade eder’’. dedi

Bağsinder Derneği'nin kongreden sonra yaptığı ilk toplantı toplu olarak fotoğraf çekimi ile son buldu.



AdminAdmin