Güncel
Giriş Tarihi : 26-05-2023 17:46   Güncelleme : 26-05-2023 17:49

Belediyeden duraklara boyalı propaganda tepkisi

Gerze'de tarihi görünümlü dolmuş duraklarına sprey boya ile parti propagandası yapılmasına belediye tarafından yapılan açıklamayla tepki gösterildi.

Belediyeden duraklara boyalı propaganda tepkisi

Gerze Belediyesi tarafından yapılan haber şu şekilde: “Bilindiği üzere 28 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidecek olan Türkiye’de siyasi partiler tarafından seçim çalışmaları da devam ediyor.

İlçemizde de seçim çalışmaları sürdürülürken Gerze sokaklarında seçim arabaları ve elektrik direklerinde adayların afişlerini sık sık görmek mümkün.

Ancak, hızını alamayan bazı genç kardeşlerimiz maalesef kamu malına zarar verme girişiminde bulunmuşlardır. Bu doğrultuda Belediyemiz Marangozhanesi tarafından ilçemizin tarihi kimlik ve dokusuna uygun şekilde yapılan ve vatandaşlarımızın büyük beğenisini toplayan dolmuş duraklarına maalesef sprey boyalı şekilde seçim sloganları yazılmıştır.

Bilinmelidir ki;  Siyasi propagandalar yasalar çerçevesinde, İlçe Seçim Kurullarının belirttiği noktalarda gerçekleştirilmelidir. Açıklamak isteriz ki, ilçe seçim kurulu 14 Mayıs seçimleri öncesinde Belediyemizden reklam ve afiş bölgeleri talep etmiş, kurumumuzda ilçemizde Gerze Belediyesi’ne ait olan reklam ve billboard alanlarını ilçe seçim kuruluna bildirmiştir. Bununla birlikte ilçe seçim kurulu da seçime katılacak olan siyasi partilere davet yazısı göndermiş ve belirtilen alanlar kura usulüyle siyasi partilere temin edilmiştir.

İlçe Seçim Kurulu’nun bu davetine rağmen hiçbir ilan ve reklam alanı talebinde bulunmayan bu zihniyet maalesef hukuka aykırı şekilde seçim propagandası sürdürerek büyük emeklerle yapılan duraklarımıza zarar vermiştir.

Belediye Başkanlığı olarak yaşanan bu üzücü hadise neticesinde kamu malına zarar verme suçundan gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulacağı, kameralar ile bu kişilerin tespit edilerek gerekli cezai işlemin alması hususunda girişimlerin başlatılmış olduğunu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

AdminAdmin