Güncel
Giriş Tarihi : 29-07-2019 21:03   Güncelleme : 29-07-2019 21:50

Belovacıklı, Hiç Kimseyi Para Yok Diye Geri Çevirmedim

Eski Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bir basın toplantısı yaparak kamuoyuyla paylaşılan borç alacak listesi ile alakalı açıklamalarda bulundu

Belovacıklı, Hiç Kimseyi Para Yok Diye Geri Çevirmedim

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un 29 Temmuz 2019 Pazartesi günü yayınlamış olduğu Gerze Belediyesinin ve Gerze Belediyesine bağlı Otel Geruze’nin borç ve alacak listesini yayınladı.

Bunun üzerine aynı gün içerisinde eski Belediye Başkanı Osman Belovacıklı bir basın toplantısı yaparak kamuoyuyla paylaşılan borç alacak listesi ile alakalı açıklamalarda bulundu.
 


Belovacıklı, kamuoyuyla paylaşılan bu listenin kamuoyunu yanlış bilgilendirildiğini belirtti.

Belovacıklı ilk olarak Piyasa Borcu’nun kalem kalem açıklanması talebinde bulunarak bu borçların eskiden kalıp günümüze gelen borçlar olduğunu söyleyerek, Belediyenin yıl başında yaptığı toplu ihalelerin de bu kaleme dahil olduğunu söyledi.

Belirtilen gerek piyasa borcunun, gerekse de diğer borçların uzun vadeli yapılandırıldığını söyleyerek, bu borçların sadece kendi dönemine dahil olmadığını belirtti. “Biz kendi dönemimizde hem borçlandık, hem de geçmiş döneme ait olan borç ödemelerini yaptık. Bunları yaparken de vatandaşımıza hiçbir hizmetten kaçınmadık, hiçbir dönem de kapımıza gelen kimseyi para yok diye kapımızdan geri çevirmedik”

SGK borcu bedeli, işçi sendikası, memur sendikası, personel ikramiye borcu, personel ikramiye borcu kalemlerinin geçmişten günümüze geldiğini, bunların yapılandırılarak görev aldığı on yıl süre boyunca bu borçları düzenli olarak ödendiğini hatta kendi döneminde tek bir çalışanına borcunun olmadığını üstüne basarak ifade ederek bu anlamda Türkiye’deki sayılı ilçelerden biri olduğunu belirtti.

Belovacıklı “Şöyle ki biz geçmiş dönemden memurlara ödenmeyen tazminatlarını yapılandırarak, tazminatlarını da ödedik. Bugün Gerze Belediyesi araç gereç noktasında Türkiye’de yeterlilik anlamında en iyi ilçelerden biridir. Toplamda 58 araç satın aldık(Cenaze Aracı, Zabıta Aracı, Forlift, Eksvatör, Tır, Kamyonlar, İtfaiye Araçları, Araç Kurtarma, Çift Kabin Pikap, Çöp Aracı, Greyder, Silindir, Cenaze Yıkama Aracı, Belediye Hizmet Araçları vb) bugün benim belediye ye kazandırdığım makam arabasının arka koltuğunda oturarak gezmekle olmuyor, borç listesini açıklıyorsa ben 58 araç aldım, eğer Şensoy 8 tane araç alırsa alnından öper, ilçemize yapmış olduğu hizmetten gurur duyarım.”

Büyükşehirlerde yapılan Fuarlarda Gerze Tanıtım Günleri, Yaykıl’da 24 Dönüm Mezarlık yeri alımı, Konservatuar ses stüdyosu kurma, festival ve müzikal etkinliklerde kullanılmak üzere profesyonel ses sistemleri alımı, Sedat Işıdı Kültür Merkezinin iki defa modernize edilmesi ve buranın ses düzeni, sahne düzeni ve radyan ısı sistemleri, yeni mekanların açılması, vatandaşların faydalanabileceği birçok sosyal ve kültürel alanların oluşturuldu. Mobilya ve demir atölyeleri yapıldı. Park ve bahçe düzenlemelerinde kullanılması, ayrıca vatandaşın ücretsiz yaralanabilmesi için iki çiçek serası yapıldı ve şehitlik yapıldı. Görevi devraldığında iki olan çocuk parkı malzemeleri köy okullarına verilerek yerine 43 çocuk parkı yapıldı. Belediyeye ait düğün salonu tadilat yapılarak, durumu olmayan vatandaşların ücretsiz olarak faydalanması sağlandı. Balıkçıların ağlarını malzemelerini koyabilecekleri 56 balıkçı kulübesi yapıldı. Gerze Belediyesi Bilgisayar Programları, server (örneğin bugün Sayıştay ve tüm bakanlıklar, belediye kapsamında yapılan tüm harcamaları bu sistem üzerinde her an görüntüleyebiliyor) ve yazılım lisans programları için bugün ki değeri tahmini 500- 600 bin TL civarında ödeme yaptığını belirtti.

İller bankası konusunda şunu söyleyebilirim. “Bugün Gerze’nin bütün altyapı Kanalizasyon, SUKAP kapsamında projelendirilerek, ihaleleri tamamlandı ve buranın açılışı yakın bir zamanda yapılacaktır. Bu açılış da şu anki belediye başkanına nasip oldu. Alt yapı çalışmalarında derin deşarj, Gürleyik deresinin ıslah çalışmasının yarısı tamamlandı, kalan yarısında ise burayı yapan müteahhit firma teminatını yakarak işi yarım bıraktı bu çalışmayı tamamlamak da yine şimdiki Belediye Başkanına nasip oldu. Dereyerinden buraya gelen su altyapılarının değişimi, buralarda yeni kuyular açılarak büyük pompalarla birlikte ilçeye aktarılması vb benzer birçok çalışmayı üstlendik” dedi.

Belovacıklı, on yıl boyunca elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalıştığını Belediye imkanlarının yetmediği noktalarda ise kapı kapı dolanarak kaynak bulmaya çalıştığını ifade etti.

Ayrıca yapımına başlanan şehir stadyumunun ihalesini almak için Ankara’da defalarca eski Sinop Milletvekili şimdiki CHP Grup Başkanı Engin Altay ile birlikte birçok kez yetkiliyle görüşmeler sağladığını projeyi bu şekilde kabul ettirdiklerini ancak yapım aşamasına görev süresinin yetmediğini bu projeyi şimdiki Belediye Başkanının üstlenmiş olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Son olarak yaşlılar evinin her şeyinin hazır olduğunu, ancak atıl şekilde beklemesinin içindeki en büyük yaralardan biri olduğunu ve neden hala bununla ilgili bir çalışma yapılmadığını sorguladı.

Otel Geruze ile ilgili yapılan açıklamalar konusunda ise “Biz oteli adeta yıkık dökük bir şekilde teslim aldık. Ve buraya şu anki Belediye’nin atadığı gibi bir yönetici atadık. Bu kişi havuzdan, odaların tefrişatına, masa sandalyesine, mutfağına, binanın tadilatına kadar büyük bir tadilat yaptırdı ve bugün burası bu şekilde kullanılabilir hale getirildi. Yönetici şöyledir böyledir. Biz onu bilemeyiz o dönemde bu işi yapabilecek yeterlilikte birini arıyorduk ve onu o makama atadık, kavun değil ki...” dedi.

Özetle kendisini karalamak için açıklanan borç listesinde ki borç kalemlerinin tümünün kalem kalem ana para borçlarının açıklanmasını istediğini belirtti.

hakan akbaşhakan akbaş