Güncel
Giriş Tarihi : 17-01-2023 15:33   Güncelleme : 17-01-2023 16:57

Bu Yola Park Edenler Dikkat: Park Etmek Artık Yasak

Trafik Komisyonu tarafından alınan kararlar doğrultusunda Gerze’ de şehir trafiğine yeni düzenlemeler getirildi

Bu Yola Park Edenler Dikkat: Park Etmek Artık Yasak

Trafik komisyonunda, trafik güvenliği kapsamında ve şehir içi trafiğin rahatlatılması amacıyla ilçemizin en işlek caddelerinden olan Okullar Caddesinin bir bölümünde park yasağı getirildi. Buna göre, trafik komisyonunun aldığı kararla birlikte Okullar Caddesinde No: 6 ile No: 18 arasında çift taraflı araç parkı yasaklandı.

Belirleyici olması açısından park yasağı getirilen alanlara  gerekli trafik işaret ve levhalarının konulduğu ve belirleyici olması açısından kırmızı çizgiler çizildiği belirtildi.

Ayrıca İlçe Trafik görevlileri tarafından park yasağı olan yerlerde KGYS ve mobese ile denetimler yapılacağı, yasağa uymayanlar hakkında yasal işlemler uygulanacağı öğrenildi.

Sinop Valiliği İl Trafik Komisyonu Başkanlığı 27/12/2022 tarih ve 2022/411 sayılı kararınca kabul edilen karar şu şekilde: “Gerze İlçe Trafik Komisyonu Başkanlığının 23.12.2022 tarih ve 2022/68 sayılı kararı incelendiğinde Gerze ilçesinde yapılan yol yapım çalışmaları esnasında Okullar Caddesi üzerindeki No: 6 ile No: 18 sayılı iş yerlerinin arasında bulunan park yasağı ile ilgili işaretlemelerin tahrip olduğu Gerze Alt Trafik Komisyonu görevlilerinin raporunda belirtilen ve fotoğraflama ile işaretlenerek tespiti yapılan trafik işaret levhalarının ve zemine kırmızı çizgiler kullanarak görsel açıdan park yasağı olan alanın işaretlenmesine, işaretlemelerin karayolu standartlarına uygun olarak Gerze Belediye Başkanlığınca konulmasına, trafik denetimlerinin Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik görevlilerince yapılmasının uygun olduğuna ve talebin kabulüne oy birliği ile kabul edildi.”

AdminAdmin