Güncel
Giriş Tarihi : 07-09-2021 15:55   Güncelleme : 07-09-2021 16:00

‘Bu Yolun Sonu İstiklal’

Sakarya Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla ‘Diriliş Yolu Yürüyüşü: Bu Yolun Sonu İstiklal’ etkinliği düzenlendi

‘Bu Yolun Sonu İstiklal’

GERDAK (Yeşil Gerze Dağcılık, Doğa ve Gençlik Spor Kulübü), Sakarya Zaferi’nin 100. yılı münasebetiyle düzenlenen ‘Diriliş Yolu Yürüyüşü: Bu Yolun Sonu İstiklal’ etkinliğine katıldı.

Etkinlik, Kent Konseyi ile Ankara Büyük Şehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin organizasyonuyla Polatlı Halide Edip Adıvar ve Milli Mücadele Kadın Kahramanları Müzesi önünde başlayıp 12. Grup Şehitliği’nde sona erdi.

4 Eylül Cumartesi günü başlayan etkinliğe Yeşil Gerze Dağcılık, Doğa ve Gençlik Spor Kulübü’ de katılım sağladı. GERDAK adına konuşan Kulüp Başkanı Birol Sazak, böylesine anlamlı bir günde yürümenin gurur verici olduğunu söyledi.

Sazak, “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti'ne ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça düşmana terk olunamaz’ diyerek meşhur emrini verdiği Sakarya Meydan Muharebesi’nin bu yıl 100’üncü yılını kutluyoruz.

Türk Milleti için böylesine önemli günlerden birinde daha yürümek, bizim için büyük bir onur ve gurur.  

4 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’de Ankara Cumhuriyet Meydanı’nda Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerimizin katılımlarıyla; Sakarya Meydan Muharebesi tarihi alanları rotasında, şühedanın izinde adım adım gerçekleştirdiğimiz Diriliş Yolu Yürüyüşümüz başladı.

05 Eylül Pazar günü Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100.yılında sabah Sakarya köyünden Beştepeler istikametinde yürüyerek İyiceler köyü’nde öğle molasından sonra Kartal Tepe Mehmetçik Anıtı’nı ziyaret ederek yürüyüşümüzü Üçpınar köyü’nde sonlandırdık.

Bizlere bu vatanı emanet eden, bir karış toprağını vermemek için kanları ile sulayan atalarımızı, dedelerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle andık.

06 Eylül Pazartesi günü 100.Yıl Sakarya Meydan Muharebesi Diriliş Yolu Etkinliği’nde son nokta olan Duatepe’ye ulaştık.

GERDAK-2013 kulübü olarak, Duatepe’de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatanı kanları ile sulayan şehitlerimize, gazilerimize saygı, minnet ve rahmetle şükranlarımızı sunduk.

Böyle anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, maddi, manevi hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan başta Kadim Koç komutanımıza, Polatlı Belediyesi, POTA ve personeline, emeği geçen herkese GERDAK adına şükranlarımızı sunarız” diye konuştu.

AdminAdmin