Güncel
Giriş Tarihi : 20-12-2021 11:12   Güncelleme : 20-12-2021 11:29

Büyük Kızık, Seçimini Yaptı

Sinop Dikmen ilçesine bağlı Büyük Kızık köyüne mensup 24 Oğuz’un Kızık boyu Türkleri Dernek Seçimi büyük bir katılım ile gerçekleşti

Büyük Kızık, Seçimini Yaptı

Kâğıthane Hürriyet Mahallesi dernek binasında gerçekleştirilen seçimler, Kızık Boyuna mensup Büyük Kızık Türklerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Aktif siyasetin içinde olan İş İnsanı İsmail Gül ve İş İnsanı Ramazan Duran başkanlık için yarıştı

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve Hüseyin Koç’un katıldığı genel kurulda Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, “her iki aday kardeşime başarılar diler genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Divan Başkanlığını çiçeği burnunda yeni seçilen Sinop Dikmen Dernekler Federasyonu Başkanı Remzi Ay’ın yaptığı seçim, kardeşlik içerisinde tamamlandı.

Seçimlere, Türkiye Kızık Boyu Federasyonunu temsilen, Kızık Boyu Türkleri Federasyonu Sinop İl Beyi Mehmet Yavuz’ da katıldı.

Seçimi değerlendiren Yavuz, “Büyük Kızık köyü büyük bir boyun mensubu ve adı gibi büyük bir köy ve soydur” diyerek tüm Kızıkların birliğine, dirliğine vurgu yaptı.  

Seçime katılamayan Kızıkbeyi Türkiye Kızık Boyu Dernekler Birliği Kurucu Genel Başkanı Nafi Çağlar’ın mesajı da okundu. Çağlar mesajında, “Sevgili Sinop Dikmen Büyük Kızık köyü İstanbul Derneği Başkanı, yöneticileri ve üyeleri, bundan önceki iki genel kurula katılmama rağmen, bu genel kurula sağlık sebeplerimden dolayı katılamıyorum.  Bu dernek sadece bir köy derneği olmayıp, Türkiye'nin dört bir yanında aynı boydan, aynı soydan gelen köylerimiz vardır. Yeni gelen yönetimin olaya bu çerçevede bakacağını düşünüyor, bütün boydaşlarımın birlik ve dirliğini bekliyorum. Sinop İl Beyimiz Mehmet Yavuz başta olmak üzere, büyük - küçük bütün Kızık köylülerine başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

246 üyenin katıldığı genel kurulda Ramazan Duran 99 oy alırken, İsmail Gül ise 147 oy ile seçimin galibi oldu.  

AdminAdmin