Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2020 10:47   Güncelleme : 16-12-2020 14:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Esnafa Vergi ve Kira Desteği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu: Esnafa Vergi ve Kira Desteği

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları:

-İş yeri kira olan esnafa, 3 ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.Hibe şeklinde verilecek doğrudan esnaf destek ödemesinden, taksi, dolmuş, servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

-Yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen iş yeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı 1 Haziran’ a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edecek.

-Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresi 1 Haziran’a kadar uzatılacak.

-Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkânı sağlandı.

-Vazife malulü sağlık çalışanlarının aileleri, maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kreşinden çocuklarına eğitim öğretim yardımına, istihdam hakkından fatura indirimlerine kadar pek çok imkâna kavuşacaklar.

-Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının kadrolarına göre vazife malulü/meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlandırılması sağlanacak.

-Toplam sayısı 1 milyon 239 bin 438 kişiyi bulan kesime, 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacak.

-Ayda 1 milyar 240 milyon liradan toplamda 3 ilyar718 milyon liralık destek esnafa sunmuş olunacak.

-Hazine taşınmazları üzerindeki turizm tesisleri ile deniz turizmi tesislerinin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme süreleri başvuru şartı aramaksızın 1 yıl ertelendi.

YILBAŞINI DA KAPSAYAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cunhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık günü saat 21.00’dan başlamak üzere, 4 Ocak 2021 saat 05.00’e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

AdminAdmin