Güncel
Giriş Tarihi : 07-12-2021 15:45   Güncelleme : 07-12-2021 16:18

Dikmen'de Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Altyapının ardından Dikmen İlçesinde Asfaltlama Çalışmaları Başladı

Dikmen'de Asfaltlama Çalışmaları Başladı

İlçede Sanayi Caddesi’nden başlanan asfaltlama çalışmalarına, Dikmen Kaymakamı Mehmet Nesip Mahir, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy,  İl Genel Meclis Üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katılım sağladı.

Asfalt çalışması kesilen kurban ve edilen dua ile başladı. Konuyla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, “Dikmen Sinop’un en küçük ilçelerinden bir tanesi. Yerel seçimlerde Belediye Başkanımızın verdiği vaatlerin 1’i hariç hemen hemen hepsini tamamladık. Onu da en kısa zamanda tamamlayacağız. Yer altı çalışmaları elektrik hatlarının yer altına alınması ve kanalizasyon çalışmaları bittikten sonra şimdi de üst yapı çalışmalarına başladık. İl Özel İdare ile birlikte Dikmen Belediyesi ortak çalışma yaparak ilçe merkezini sıcak asfaltla kaplayacaklar. Kaymakamımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza, Milletvekilimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni projelerle birlikte Dikmen cazibe merkezi olacak. Önümüzdeki günlerde kaymakamımızın açıklayacağı projeye elimizden gelen desteği kurum ve kuruluşlarla birlikte vereceğiz” diye konuştu.

Kaymakam Mehmet Nesip Mahir ise, “belediye ve özel idare iş birliği ile asfalt çalışmamızı başlattık. İnşallah Dikmen için hayırlısı olur. Dikmenli vatandaşlarımızın böyle bir çalışmaya ihtiyacı vardı. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Adnan Acar Başkan vatandaşlara verilen sözlerin tek tek yerine getirildiğini belirterek, “10 km kanalizasyon, 2 km yağmursuyu, elektrik hatlarını yer altına almayı başardık. Yapılan bu çalışmaların ardından ilçemizde asfaltlama çalışmalarına başladık. Valimize, Milletvekilimize, İl Başkanımıza, Kaymakamımıza, belediye meclis üyelerime, il genel meclis üyelerime, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Genel Meclisinin kararı, Vali Karaömeroğlu’nun onayıyla Dikmen Belediyesiyle ortak protokol çalışmasıyla birlikte Dikmen’deki çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, 3 buçuk km yolun 1 buçuk hafta içinde sıcak asfaltla kaplanacağını belirtti.

AdminAdmin