Güncel
Giriş Tarihi : 18-02-2023 12:18   Güncelleme : 18-02-2023 13:37

Dualarla Mukaddes Topraklara Uğurlandılar

İlçemiz Merkez Caminde düzenlenen uğurlama programı mutluluk ve gözyaşlarıyla manevi bir güzelliğe vesile oldu

Dualarla Mukaddes Topraklara Uğurlandılar

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile umre vazifesini yerine getirmek üzere Gerze’ den yola çıkan 42 kişilik umre kafilesi için uğurlama töreni düzenledi.

Sabah saatlerinde ilçemiz Merkez Caminde düzenlenen uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı. Dualar ve ilahiler eşliğinde uğurlanan umre kafilesi kutsal topraklara doğru harekete geçti.

İskele Camii İmam Hatibi Raif Koç rehberliğinde 15 gün sürecek olan Umre ziyareti kapsamında ilçemizden bu senenin ikinci kafilesi Umre ziyaretini gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

Gerzeli Umreciler, Merkez Yeni Cami gerçekleşen Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bostancı, İlçe Müftüsü Bayram Karar ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma' nın da katıldığı programla kutsal topraklara uğurlandı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ardından, söylenen ilahiler ve kasideler sonrasında İlçemiz Müftüsü Bayram Karar yaptığı konuşmada,  “bugün buradan arzın merkezine, rahmanın misafiri olmaya gidecek olan yolcularımız var. İnşallah Beytullah’ ın misafirleri olacaklar. Orada tövbeyi istiğfar edecekler, selamlarımızı Resulullah’ a iletecekler. Kutsal mekânlarda, ihramlarını giyecek olan umrecilerimiz mikat mahallini geçerek, Kabeyi yedi defa tavaf edecekler, dünya için koşan bu ayaklar orada Sefa Merve arasında iman için koşacaklar. Sevir dağına, Uhud’a, Arafat’a gidecekler ve nefislerini bir köşeye iterek tövbeyi istif har edecekler. Lütfen Hac ve Umre ibadetini sevgiyle muhabbetle yapın. Vaktiniz olduğu sürece ibadetlerinizi ötelemeyin, kutsal mekânlarda vaktinizin her anını ibadetle geçirin” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin