Güncel
Giriş Tarihi : 04-02-2021 14:44   Güncelleme : 04-02-2021 15:03

“Efsane Geri Döndü”

Hamsinin boy uzunluğunun avlanabilir ölçüde olduğu ve et evriminin de yeterli olduğu tespit edildiğinden İstanbul'un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan hamsi avcılığına açıldı

“Efsane Geri Döndü”

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından hamsinin avlanabilir yasal boy uzunluğunun altında olduğu ve et veriminin yetersiz olduğunu, balığın biyolojik yapısına uygun olmayan avcılığın giderek artış gösterdiğini; mevcut avlanılan balıkların avlanma miktarlarında, değerlendirilmeyen ve pazara sunulmayan balık miktarlarındaki oran artışının devam ettiği ve yaşanan bu durumun, gelecek yılların hamsi stoklarına ve anaçlarına olumsuz etki edeceği sebep gösterilerek 2 kez kısmi olarak yasaklanan hamsi avcılığı yasağı, 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

İstanbul’un doğusu ile Kocaeli sınırları içerisinde kalan karasularda, avlanılan hamsilerin boy uzunluklarının avlanabilir ölçüde ve et veriminin de normal olduğu tespit edildiğinden, İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan, kısıtlamanın biteceği tarih olan 7 Şubat 2021 tarihi beklenmeden hamsi avcılığına açıldı.

Diğer illerde ise hamsilerin boy uzunluklarının avlanabilir boyutun altında ve et verimin de verimli olmadığı sebep gösterilerek kısıtlamanın biteceği 7 Şubat 2021 tarihine kadar avlanma yasağının devam edeceği kaydedildi.

Gerze’de Hamsi, Kilosu 20 Liradan Alıcı Buluyor

İlçemizde uzun yıllardır balıkçılık yapan ve geçimini balık satarak sağlayan Hüseyin Metinkaya, bu saatten sonra getirilen yasağın fayda sağlamayacağını ifade ederek, “su yavaş yavaş ısınmaya başlayacak. Su ısındıkça balık da haliyle soğuk sulara göç etmeye başlayacak.

Balığın boy uzunluğu da et verimi de şuan iyi. Balık bu saatten sonra çok büyümez, büyüyeceği boy en fazla bu kadar. Şimdi tezgâhlarda sattığımız hamsi de Sinop hamsisi” diye konuştu.

AdminAdmin