Güncel
Giriş Tarihi : 29-05-2018 15:29   Güncelleme : 29-05-2018 17:42

Esnaf destek istedi

Gerze’de her geçen gün sayıları artan Ulusal Market Zincirlerine karşı esnaf harekete geçti

Esnaf destek istedi

İlçemizde her köşe başında açılmaya başlanan ulusal marketler, esnaftan tepki toplamaya devam ediyor.

Gıda ürünlerinden temizlik maddelerine, kırtasiyeden kozmetiğe, hırdavattan züccaciye birçok kalemde ürün satışı gerçekleştiren bu marketlerin diğer esnafların işlerine sekte vurduğunu belirten Gerze Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemal Altunel, bir grup esnafla Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret ederek mücadelelerine destek istediler.

Başkan Belovacıklı, bu marketlerin yasal düzenlemeye göre mahalle bakkalı gibi ruhsatlandırıldığını, buna karşılık bazı belediyelerin ruhsat harçlarını yükselttiğini, belediye olarak konunun takipçisi ve gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Bu marketlerin yasal izinler çerçevesinde açıldığını söyleyen Başkan Belovacıklı, belediye olarak yaptırım uygulama gibi bir seçeneklerinin olmadığını söyledi.

Türkiye genelinde küçük esnafın korunması amacıyla bu tür büyük marketlerin yeni bir düzenlemeyle çarşı merkezlerinden çıkarılması ve şehrin girişlerinde yer alması konusunda, CHP’nin 8 ay önce önerge verdiğini söyleyen Belovacıklı, Ak Parti’nin bu önergeyi red ettiğini iddia etti.

Esnaf odalarının birlikte hareket ederek baskı oluşturmaları gerektiğini söyleyen Belovacıklı, esnaflara; yerel esnaftan alışveriş yapılması konusunda kampanyalar düzenleyip afişler bastırmaları önerisinde bulundu. Halkın da bu konuda desteğinin kazanılması gerektiğini belirten Belovacıklı,  vatandaşların yerel esnafı tercih etmesi için teşvikler oluşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Esnaf Odası Başkanı Cemal Altunel, yerel esnafı korumaya yönelik geçtiğimiz yıllarda başlattıkları çalışmalar kapsamında “yerel esnaftan alış veriş yapmak için 10 neden” başlığı altında hazırlattığı afişlerle farkındalık oluşturmaya çalışmıştı. Altunel, günlük cirolarını Gerze'de bırakmayan, ilçe ekonomisine fayda sağlamayan bu marketlerden alış veriş yaparken bir kez daha düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül