Güncel
Giriş Tarihi : 23-11-2016 17:21   Güncelleme : 23-11-2016 19:29

Geleceğimizin Mimarı Öğretmenlerimiz

Gerze Liman Başkanı Uğur Gürol, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle mesaj yayımladı

Geleceğimizin Mimarı Öğretmenlerimiz
 Gürol yaptığı açıklamada eğitmenlerin ehemmiyetine vurgu yaparak, bir ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasının anahtarı olarak öğretmenleri gösterdi.

Gürol, “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerimizin üstlendiği misyonu ‘dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır. Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle açıklamıştır.

Öğretmen doğan güneşe benzer. Çevresini aydınlatarak karanlığa ışık tutar. Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimiz geleceğimizin de anahtarlarıdır.

İstikbalimize yön verecek olan gençlerimizin yaşamlarının en önemli kısmı hiç kuşkusuz eğitim ve öğretim hayatından geçer. Bu nedenledir ki; değerli öğretmenlerimiz gençliğimizin, geleceğimizin, ülkemizin umutlarının ve ideallerinin tam ortasında yer almaktadırlar. Başımızın tacı olan eli öpülesi öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında hiçbir koşul ve zorluk tanımaksızın ifa ettikleri kutsal görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar. Bugün Cumhuriyetimizin ve Türkiye’mizin gelmiş olduğu noktada eğitim camiasının neferlerinin rolü en başta yer almaktadır.

Tam da bu nedenle, değerli eğitmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, bugün aramızda olmayan eğitimcilerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Seda ŞengülSeda Şengül