Güncel
Giriş Tarihi : 25-10-2021 19:10   Güncelleme : 27-10-2021 13:28

Gerze'de Muhtarlar Çalıştayı, İstişare Toplantısı

Muhtarlar Çalıştayı ve İstişare Toplantısı, Vali Yardımcısı Recep Yüksel Başkanlığında gerçekleştirildi

Gerze'de Muhtarlar Çalıştayı, İstişare Toplantısı

Toplantı, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve ilçemiz bürokratlarının yanı sıra merkez ve 41 köy muhtarının katılımıyla yapıldı.

Türkiye’yi de yakinen ilgilendiren, günümüzde dünya kamuoyunu en çok meşgul eden konulardan birisi olan göç ve ülkelere etkisi kapsamında düzenlenen muhtarlar çalıştay, istişare toplantıları ve mahalle ziyaretleri ile,

-Sosyal uyuma yönelik yerel düzeydeki yaklaşım ve politikaların teşvik etmesi,

-Muhtarların bilgilendirilmesi,

-Mahalle düzeyinde yaşayan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin sunulması

-Yabancılar ile ev sahibi toplum arasındaki sosyal uyumun güçlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Toplantının başında konuşan Sinop Vali Yardımcısı Recep Yüksel, yerelde yabancı misafirlerle ilgili olarak uyum sorunları yaşandığını, yabancıların uluslararası düzeyde diplomasi bir konu olduğunu belirtti.

Muhtarlar Çalıştayı ve İstişare Toplantısında konuşma yapan İl Göç İdaresi Müdürü Muhammed Emin Altun hiçbir mültecinin vatandaşlarımızdan üstün hakları olmadığını kaydederek,  Türkiye' deki yabancılar ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, düzensiz göçmen, sınır önlemleri ve göç alanında yapılan çalışmaları genel hatları ile katılımcılara anlatıldı.

Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, muhtarlar ile kamu kurum ve kuruluşları yöneticilerine, göç alanında İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile etkin iletişim ve uyum içinde hareket edilmesinin yolları belirtilerek,  il sınırları içerisinde yaşayan tüm yabancılarla ilgili görüşler masaya yatırıldı.

Toplantıda Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yard. Kayıhan Özkaptan, bürokratların ve muhtarların ilgili oldukları kurumlarla ilgili olarak bilmesi gereken kuralları ve çalışmaları anlatırken,  Sinop İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Hacı Dede ise Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) ile ilgili yeni yapılan çalışmalar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

AdminAdmin