Güncel
Giriş Tarihi : 11-11-2021 14:39   Güncelleme : 11-11-2021 16:03

Gerze'den Geleceğe Nefes Oldular

Gerze İlçe Jandarma Komutanlığı, Yaykıl Yokuşunda ki alanda ağaçlandırma çalışması yaptı.

Gerze'den Geleceğe Nefes Oldular

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Sinop Özel İdare Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Refik Kaymakam Feyzanur Kılıç, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Orman İşletme Md. Yrd. Fatih Bektaş, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, İl Genel Meclis Üyeleri İzzet Karaman ve Ahmet Burma, şehit yakınları, gaziler,  öğrenciler ile çok sayıda kurum müdürünün katıldığı fidan dikimi etkinliğinde Orman İşletme Müdürlüğünün temin etmiş olduğu ladin, kızılcık, defne gibi ağaçların dikildiği öğrenildi.


'Geleceğe Nefes' sloganıyla düzenlenen etkinlikle alakalı olarak Gerze Kaymakamı Tekin Dundar “11 Kasım 2021 tarihi itibarı ile saat 11.00’de bütün yurtta eş zamanlı bir şekilde ağaç dikme etkinliğimizi yaptığımız bir gün. 
‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde bütün yurtta (81 vilayetimizde ve 922 ilçemizde) fidanlar toprakla buluşuyor. Bir önceki yıl yurdumuzun farklı yerlerinde orman yangınları oldu. Onların telafi edilmesi ve gelecek nesillerimize, çocuklarımıza bu bilinci aşılamak adına Jandarma Şehitleri Ormanında fidan dikimi gerçekleştirdik. 


İnşallah bu dikilen fidanlarımızla birlikte ülkemiz daha yeşil ve daha nefes alır bir ülke haline gelecek. Bu anlamda ormanlar bizim yaşam kaynağımız, bizlerin görevi ise onları korumak ve kollamaktır. 
Bizim ülke olarak her şeyden önce bu ormanları bir hiç uğruna yangınlarda kaybetmemiz, ormanlarımızın korunması ve kollanması noktasında daha dikkatli olmalıyız. 
Toplum olarak ormanlarımıza daha çok sahip çıkmak adına bilhassa yaz aylarında piknik yaparken veya kötü niyetli kişilere karşı daha temkinli olmalıyız. Gerze olarak, Sinop olarak bu günü değerlendirdik” diyerek etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Orman Yetkilileri ise bu günle alakalı olarak “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda 11 Kasım Milli ağaçlandırma Günü ilan edildiğini, geleceğe nefes projesi kapsamında ülke genelinde yanan ormanlarımız için her bir vatandaşımız adına 3 fidan dikildiğini kaydederek, bugün bütün yurtta toplamda 252.000.000 fidanın toprakla buluştuğunu dile getirdiler.

AdminAdmin